avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de aducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de aducere

acum 1an de zile... Aproximativ sa produs o bataie in fata fast fodului meu... eu mancam si am vazut putin din bataie...neinteresandu-ma.
am fost citat ca si martor...m-am dus am dat declaratie...filmat cu mana pe biblie..
spunandu-mi ca nu voi fi chemat prin tribunale... amfost citat de 2 ori pana acum si nu m-am dus... deoarece ambii care au produs bataie sunt persoane "smechere"din orasul in care locuiesc si imi este frica pentru afacerea pe care o am...cat si pentru mine..si nu vreau sama duc la proces. azi dimineata am primit mandat de aducere. si logic nu m-am dus nici acum la proces...
intrebarea mea este: ce pot face sa nu mai fiu implicat in acest proces, sa nu mai primesc mandate de aducere.. deoarece nu ma intreseaza sa mai dau alte declaratii. e nevoie sa ma duc la procurorul sef sa-i spun ca imi mentin declaratia si ca nu vreau sa ma mai cheme la procese sau ce pot face? multumesc mult
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 16:29, 28 Februarie 2011
Dvs sunteti obligat sa depuneti marturie daca aveti cunostinte despre savarsirea unei infractiuni.
Daca spuneti ca nu ati vazut nimic din scandal pt ca mancati(o situatie putin credibila) va duceti in fata instantei si spuneti acest lucru.
Daca ati vazut situatia si vreti sa va onorati obligatia, puteti cere motivat presedintelui completului de judecata sa intrati sub protectia disp art. 86 indice Cod de proc. pen.
Sub lumina acestor dispozitii, dvs. vi se poate atribuie o alta identitate sub care veti depune marturie.
leky a scris:

acum 1an de zile... Aproximativ sa produs o bataie in fata fast fodului meu... eu mancam si am vazut putin din bataie...neinteresandu-ma.

Va uitati ca la bataie ca la un film western?:))
Nu va interesa dar va uitati...
Sunteti tare...:))

Puteti merge la instanta si sa declarati ca va mentineti declaratia.
Procurorul nu mai are treaba cu acest caz s-a desesizat si acum doar instanta este competenta sa va audieze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Martor mincinos CEOFIOFI CEOFIOFI Intrun concfict cu lovire exista un martor mincinos pana in prezent la politie si chiar la confruntarea de la politie cu cei inplicati si martor. In ... (vezi toată discuția)
Nevoie de ajutor...am proces maine de dim la ora 8jumate Cristi_shoby Cristi_shoby am doua probleme . am primit o amenda pt ca nu m-am prezentat la procese ( din 7 procese nu m am prezentat la doua) si de fiecare data sa amanat ...si am ... (vezi toată discuția)
În calitate de martor, pot avea acces la declarația proprie din dosar? Dobra Roxana Dobra Roxana Bună ziua! Sunt citata ca martor la un proces început acum cinci ani. Nu am fost martor fizic la acele întâmplări, știu totul din ce mi-a povestit ... (vezi toată discuția)