Buna ziua!
In urma unui accident produs anul trecut, am hotarat a merge pe calea amiabila,
vinovatul recunoscandu-si vina in acel act de constat amiabil. S-a mers la firma asiguratoare, aceasta in urma unei expertize tehnice extrajudiciare efectuate de acea firma de asigurari respingandu-mi cererea de despagubire. In urma acestei respingeri am facut plangere la Comisa De Supraveghere a Asigurarilor acestia dandu-mi un raspuns nefavorabil, dupa care am cerut un act prin care Brigada de Politie Rutiera sa consolideze faptul ca acel accident dintre cele doua autoturisme a avut loc. Acum astept si raspunsul de la STS, cu privire la apelul efectuat la numarul de telefon la data si ora respectiva in urma evenimentului produs. Cu toate aceste acte doresc a incerca o mediere cu firma asiguratoare, cu toate ca acestia m-au amanat un timp indelungat in rezolvarea acestui caz!
Intrebarea mea este: daca se ajunge in instanta, care sunt sansele mele de a castiga, tinand cont ca majoritatea punctelor lor de vedere in urma expertizei pot fi demontate, si cum se procedeaza cu privire la cererea la o a doua expertiza tehnica extrajudiciara care sa o anuleze pe cea efectuata de firma de asigurari mai ales ca aceasta nu a fost facuta in prezenta partilor implicate in accident!
Va multumesc si astept un raspuns de la dvs!
Expertiza extrajudiciara are numai un rol informativ.In instanta veti solicita efectuarea expertizei tehnice judiciare, cu un expert neutru, propus de instanta si agreat de ambele parti.Daca nu convine rezultatul, motivat, se poate solicita si o contra-expertiza judiciara.Daca aveti certitudinea/proba faptului ca puteti combate pe asigurator,(aveti grija cu raspunsul CSA!), convocati asiguratorul la conciliere in mod obligatoriu inainte de a-l actiona in judecata.Efectul ar putea fi pozitiv, existand pericolul evident de a pierde si a plati si cheltuieli de judecata + penalitati.
Multumesc mult pentru sfat!
Oricum inainte de dare in judecata stiu ca exista acel procedeu de mediere care este obligatoriu din luna februarie... Cu probele pe care le detin sper sa demontez toate punctele prin care mi-a fost respinsa cererea de despagubire de catre firma asiguratoare. Eu consider ca atata timp cat persoana vinovata de producerea accidentului si-a recunoscut vina, cat timp am dovada si de la Brigada de Politie Rutiera ca au luat la cunostinta producerea accidentului si un angajat al MAI s-a deplasat la locul accidentului si a constatat cele intamplate, si mai am si dovoada ca s-a apelat si s-a raportat prin intermediul 112 producerea accidentului, consider ca pot demonta toate cele spuse de ei. De aceea am cerut si parerea altora care au o experienta mai vasta in domeniu!
PS: Deja au trecut 5 luni de la producerea accidentului si nu mi se pare normal in cazul in care acestia ma vor despagubi intr-un final sa imi dea o suma "de nimic"!
PSS: Multumesc inca o data pentru sfat! Mai astept si alte sfaturi!
Aveti posibilitatea sa calculati singur marimea despagubirii pe care o veti solicita/primi ,conform normelor de despagubire RCA, functie de marimea daunelor.Succes!
Completarea constatului amiabil nu inseamna ca a fost stabilit vinovatul. Acesta va fi stabilit de catre asiguratorul la care v-ati adresat. Daca v-ati adresat CSA-ului si raspunsul nu v-a fost favorabil , nu va ramane decat sa va adresati instantei. Dar asa cum v-a sfatuit nucu$ esta necesara si concilierea care poate le va deschide ochii ca vor pierde mult mai mult. Nu mai asteptati un raspuns de la ei pt ca nu-l veti mai primi. Actionati!
Expertiza tehnica auto
nickdmx
buna seara.in cursul lunii septembrie 2011 am fost implicat intr-un accident rutier soldat doar cu pagube materiale, motiv pentru care am apelat la constatarea ... (vezi toată discuția)