avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie pentru cresterea copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie pentru cresterea copilului

Buna ziua.O prietena urmeaza sa nasca pe la sfarsitul lunii martie.Intrebarea mea este cat timp va beneficia de prenatal 1 sau 2 ani? Este la a doua nastere,iar la primul copil a beneficiat de 2 ani,dar acum am inteles ca sa schimbat legea .Va multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Dana Oancea , Consilier juridic 11:14, 28 Februarie 2011
Prenatalul este concediul medical care se acorda inainte de nasterea copilului (maxim 84 zile). Dumneavoastra va referiti la concediul de cresterea copilului.
Prietena dumneavoastra poate opta intre 2 variante:
- 2 ani cu indemnizatie cuprinsa intre minim 600 si maxim 1200 lei;
- 1 an cu indemnizatie cuprinsa intre minim 600 si maxim 3400 lei.
Daca in primele 12 luni se intoarce la munca beneficiaza de stimulent de 500 lei/luna pana la data la care copilul implineste 2 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti aferente nasterii copilului clauv clauv Buna ziua, Am si eu o intrebare privind acordarea diverselor drepturi banesti dupa nasterea copilului. Situatia mea concreta este urmatoarea: 1. Sotia ... (vezi toată discuția)
Durata ccc in 2011 elena 79 elena 79 MA POATE LAMURI SI PE MINE CINEVA CAT ESTE CIC IN 2011(MA REFER LA DURATA LUI,STIU CA SUNT 2 VARIANTE)?MULTUMESC! (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pentru tata ramqby ramqby Buna ziua! As dori sa stiu daca tatal isi poate luna acea luna de concediul pentru copil in prima luna a nasterii copilui,timp in care mama este in concediu ... (vezi toată discuția)