am divortat recent de sot si am revenit la numele de familie purtat anterior - a fost dorinta ambelor parti.
am un copil minor (6 luni), care in acest moment poarta numele de familie al sotului. Sotul nu mafinesta nici un interes fata de copil, nu a venit la nasterea lui (noi eram despartiti), in cele 6 luni a venit sa-l vada de 4 sau 5 ori, si atunci manifesta mai mult interes fata de caine, deci fata de propriul copil. El acum vine in speranta ca poate totusi ne vom impaca, desi din punctul meu de vedere nu mai exista nicio sansa.
In consecinta probabil ca in cel mai scurt timp, relatiile se vor rupe definitiv, asa ca as dori daca se poate sa schimb numele de familie al copilului, ca sa nu fiu nevoia sa-i dau explicatia ca pe tatal lui nu-l intereseaza de el.
exista vre-o modalitate legala in care pot face acest lucru?
:offtopic:
aveti dreptate cu aceste afirmatii. am incercat sa-l conving sa-mi dea acordul si m-a refuzat pe motiv : "nu vreau eu, d-aia!" (raspuns de om matur, cu copil). Am incercat sa discut, poate am putea ajunge la o intelegere, daca ar manifesta interes fata de copil as fi prima care m-as bucura sa-i poarte numele, dar in aceste conditii prefer sa rup orice legatura, pt ca sincer nu cred ca este benefica pentru copilul meu.
imi cer scuze pentru limbaj in avans, daca lezeaza pe cineva, dar interesul lui este cam la fel de mare ca si cind as fi apelat la o banca de sperma pt o inseminare artificiala.
Ati fost la un psiholog cu acel copil sau fara el? Macar sa va explice cat de grave poate fi aceasta lipsa de orice natura a unui tata, macar cu numele, in vioata unui copil? Cat de multe disfunctionalitati poate crea, cat de multe tulburari de adaptare sociala si interrelationare...
Un tata, cat de rau, e mai bun decat deloc, asta mi-a spun un psiholog odata... Evident, nu vorbim de extremele care isi terorizeaza copilul, dar de un rau normal...
Asa incat, va doresc multa, multa bafta si un copil cu doi parinti...
intimplator o ruda foarte apropiata este psiholog, chiar cu specializarea in psihologia copilului si am discutat mult inainte de a lua aceasta hotarire
multumesc inca odata si pt raspuns si pt urari
mai am o mica intrebare: conform cu og41/2003 am inteles ca este un motiv faptul ca eu port un nume si copilul altul. acum intrebarea mea este: cui trebuie sa ma adresez pentru acesat schimbare? autoritatea tutelara sau tribunal?