avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CONTRACT CIVIL-CONTRACT DE ASISTENTA JURIDICA?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CONTRACT CIVIL-CONTRACT DE ASISTENTA JURIDICA?

1) un avocat poate incheia contracte civile? cu caracter permanent?sau are obligatia de a incheia numai c.asist. jur, conf. anexei IX la statut?
2) respingerea unei actiuni ca inadmisibila pe motivarea unei exceptii, neridicata de instanta in sedinta, constituie motiv de nulitate a Hotararii respective?
Cel mai recent răspuns: marillion , utilizator 00:00, 16 August 2004
1. DA 2. NU
Timp determinat poate insemna si o luna, un an etc.
Nulitate : netimbrare sau timbraj insuficient, nedepunerea apelului la instanta a carei hotarire se atca, nemotivarea recursului etc. Vezi netemeinicie etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 137 alin. 2 c.pr. civ anonim anonim ce-mi puteti spune despre respingerea unei actiuni ca inadmisibila, pe o exceptie, neridicata de instanta in sedinta....este legala....? (vezi toată discuția)
Amanare actiune netimbrata mariosms mariosms Buna ziua, Am o actiune in evacuare care mi-a fost contestata. Acum in actiunea de contestatie ne tot amana pe motiv ca actiunea e netimbrata. Ma puteti ... (vezi toată discuția)
Ordinea invocarii exceptilor! Maria Teodosiu Maria Teodosiu Buna ziua! am un proces ce tine de materia civila, unde avem de invocat niste exceptii si doream sa stiu [i]care este ordinea in care le invocam[/i]. am de ... (vezi toată discuția)