avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 950 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ajutati-ma partaj societate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ajutati-ma partaj societate

am trait in concubinaj 8 ani, iar de 9 luni ne-am casatorit. acum patru ani eu si sotul meu am deschis o firma, firma ce este trecuta doar pe numele lui, dar din bani comuni. am muncit amandoi din greu sa ajungem sus. el acum si-a gasit pe altcineva, dar nu vrea sa divorteze de mine. din profitul firmei am cumparat apartament, masini, utilaje, etc....., toate pe societate. intrebarea mea este: daca divortam se impart bunurile pe care le-am achizitionat chiar daca acestea s-au cumparat pe societatea in care eu nu apar in hartii? pot sa demonstrez ca si eu am muncit ptr ridicarea firmei.poate influienta ceva cu faptul ca el a parasit domiciliu?

Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 00:39, 28 Mai 2008
Raspunsul este NU. Bunurile apartin societatii comerciale.
in caz de divort, legea imi da si mie o parte di societate?
ghibi79 a scris:
firma ce este trecuta doar pe numele lui, dar din bani comuni.

Puteti cere in instanta sa vi se recunoasca dreptul de proprietate asupra partilor sociale, dar numai daca puteti dovedi. Inaintea casatoriei nu functioneaza prezumtia de comunitate a bunurilor (partile sociale, nu bunurile firmei).

ghibi79 a scris:
in caz de divort, legea imi da si mie o parte di societate?

Nu va da pur si simplu, pentru ca partile sociale au fost dobandite anterior casatoriei.

PS: Nu stiu ce intelegeti prin "parte din societate, insa cum s-a spus si mai sus, patrimoniul social nu are legatura cu relatiile patrimoniale dintre soti.
Ultima modificare: Marți, 20 Mai 2008
ContSters20980, utilizator
cum as putea dovedi? prin ce?
Inscrisuri, martori, faptul ca el nu avea de unde sa puna toti banii daca e cazul.

Alte discuții în legătură

Partaj srl zuzi zuzi Buna seara, sper ca postez in sectiunea care trebuie, daca nu, rog un moderator sa mute topicul. Impreuna cu sotul am infiintat un SRL in timpul casatoriei, ... (vezi toată discuția)
Sotul meu vrea sa divorteze fara partaj. oanap71 oanap71 Sotul meu vrea sa divorteze fara partaj. Eu in schimb nu vreau sa plec din casa facuta de catre noi. Avem urmatoarele bunuri in comun: un imobil, un teren, o ... (vezi toată discuția)
Partaj obligatii contractate in timpul casatoriei karmelika karmelika Buna seara! A intalnit cineva cazuri de partajare a obligatiilor contractate de soti in timpul casatoriei? Dupa divort, sotia a deschis o actiune de partaj ... (vezi toată discuția)