Sotul meu vrea sa divorteze fara partaj. Eu in schimb nu vreau sa plec din casa facuta de catre noi. Avem urmatoarele bunuri in comun: un imobil, un teren, o societate comerciala in insolventa cu datorii din urma unui leasing auto si o societate nou-infiintata; societatile sunt pe numele lui. Mentionez ca eu am serviciu intr-un domeniu diferit de al lui. In caz de partaj se impart si datoriile? Ce sfaturi mi-ati putea da? Am nevoie de orice detaliu sa am idee cum stau lucrurile, fiindca eu nu ma pricep deloc. Va multumesc.
Puteti solicita dvs. partajul ori in cadrul procesului de divort ori separat. Societatile fiind pe numele sotului, dvs. nu aveti probleme cu modul in care au fost administrate acestea, datoriile apartin sotului dvs. si el raspunde in limita capitalului social depus. Din patrimoniul celor doua societati face parte vreunul din bunurile imobile pe care le aveti? Este cumparat vreun bun imobil pe numele unei societati sau aceste bunuri imobiliare (casa, teren) apartin dvs. ca persoane fizice? Daca vreunul din imobile apartine de patrimoniul societatii acesta poate fi executat silit, sau vandut pentru a acoperi datoriile firmei.
Nu se va judeca partajul inante de a ramane definitiva si irevocabila sentinta de divort.
Puteti ramane in casa - daca situatia de fapt va permite - pana la finalizarea partajului. Aveti tot dreptul sa va aflati acolo si nu va poate evacua nimeni.
In cadrul procesului de partaj se impart bunurile si datoriile comune. Bunurile achizitionate in timpul casatoriei cu contributia sotilor si datoriile contractate in timpul casatoriei pentru viata curenta a familiei respective, nu cele contractate pe societate.
Partile sociale din acele societati nu apartin patrimoniului comun al sotilor ci doar eventualele beneficii rezultate in urma activitatii acesteia.
Pentru a nu cheltui timp si bani prin tribunale aveti posibilitatea sa incetati casatoria si sa faceti partajul pe cale amiabila printr-un acord de mediere incheiat cu sotul Dvs in care sa stabiliti impreuna modul de desfacere a casatoriei si impartirea bunurilor. Daca sotul nu doreste sau nu va intelegeti deoarece considera ca i se cuvine tot , puteti sa va adresati instantei de judecata.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Partaj
lore33
Buna seara! Am si eu cateva intrebari ptr dvs, daca imi puteti raspunde va multumesc anticipat. Sunt intr-o relatie de 5 ani si doresc sa ma casatoresc, detin ... (vezi toată discuția)