avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 341 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul de superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul de superficie

buna ziua!in urma unui lung proces,am pierdut pamantul de sub casa plus curte,mentionez ca in urma altei hot.jud.eu am drept de superficie asupra tuturor terenurilor de sub casa si totate anexele!ce se poate intampla in cazul asta,pot fi obligat sa-mi mut locuinta si anexele?:(va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: IOAN38 , utilizator 19:44, 13 Martie 2011
Nu , tocmai ce ati castigat dreptul de superficie asupra terenului pe tot timpoul existentei constructiei dvs. Nimeni nu va p[oate tulbura posesia. E posibil ca proprietarul terenului sa perceapa o despagubire pentru lipsa de folosinta a acelui teren ,poate va intelegeti cu el sa-l cumparati pentru a incheia litigiile.
va multumesc pt raspuns!dar ce fac in cazul in care imi cere o suma enorma?ma refer la o eventuala chirie,ca de cumparat nici nu poate fi vorba
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
IOAN38, utilizator
~ Conținut șters la cerere ~
ce se intampla daca intabuleaza pamantul?a incercat sa-l intabuleze,dar eu nu am permis sa intre in curte!urmarea...dosar penal pt nerespectarea hot.jud!mi-au dat nup,fara sa fiu macar citat la vreun termen!dar nu cred ca pot face asta la nesfarsit!
Dvs. nu puteti ingradi dreptul proprietarului de a-si inscrie terenul in cartea funciara, dar aveti posibilitatea legala sa va intabulati si dvs. dreptul de superficie in partea a III-a a cartii funciare, in baza respectivei sentinte civile.
Proprietarul terenului a dobandit dreptul de proprietate in baza aceleiasi sentinte civile?

Alte discuții în legătură

Cum pot intabula casa noastra care este construita pe terenul parintilor mei? Sara.CD Sara.CD Buna ziua, In anul 2004 am inceput constructia unei case in Cluj. Terenul era, si este si in prezent al parintilor mei (ei avand casa pe acel teren). Parintii ... (vezi toată discuția)
Acte necesare construire locuinta adrianciulei1970 adrianciulei1970 Doresc sa construiesc o locuinta proprietatea mea in curtea parintilor(in prezent stau cu parintii in casa lor).Va rog sa-mi spuneti ce acte imi trebuie si ... (vezi toată discuția)
Constructie pe numele parintilor cu banii mei! crismari crismari buna ziua! puteti ajuta o prietena in aceasta problema cu un sfat! \" a costruit cu sotul, o casa, pe numele si terenul parintilor ei, avand acordul ... (vezi toată discuția)