avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura masina sau act-vanzare-cumparare?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura masina sau act-vanzare-cumparare?

Daca un prieten emigreaza si doreste sa lase mie masina pentru folosinta si administrare totala, inclusiv pentru o vanzare ulterioara, ce fel de procura ar fi necesare?

In cazul in care am face act de vanzare-cumparare, cheltuielile pentru intocmirea actelor de vanzare - cumparare si pentru schimbarea actelor masinii, ar fi mai mari decat in cazul intocmirii procurii?
Va multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 15:26, 28 Februarie 2011
Cel mai bun act de vanzarea-cumpararea intrucat procura nu are o durata nelimitata si nu poate contine toate lucrurile care s-ar putea intampla in viitor cu masina .Procura e mai ieftina dar nici vanzarea nu costa mult.
~ Conținut șters la cerere ~
contractul VC e mai sigur si nu iti ingradeste nici un drept ulterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpărare moștenire nedezbătută. care este calea cea mai puțin costisitoare? Petro2 Petro2 Cum fac sa cumpar o mostenire care inca nu e dezbatuta? Este vorba despre un teren si as vrea sa cumpar jumatate din el. Nu are carte funciara. Cum as putea ... (vezi toată discuția)
Donatie sau contract de vanzare cumparare? vio_popescu vio_popescu Buna ziua, Sotia mea are o situatie juridica de rezolvat si as dori sa va cer parerea, in numele ei: Parintii sotiei sunt proprietarii unui apartament, ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina RAMONA1987 RAMONA1987 Buna ziua. Prietenul meu a intampinat urmatoarea problema: 1.a cumparat o masina la mana a 2-a 2.proprietareul din talon a facut un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)