avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... revizie tehnica auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

revizie tehnica auto

am un opel luat in leasing in februarie 2009. as dori sa stiu care din aceste taxe sunt obligatoriu de platit pentru masina: RCA, CASCO, ITP, revizia tehnica anuala la reprezentanta Opel (daca nu o fac mi s-a spus ca iese din garantie si daca se strica platesc eu nu se mai rezolva gratuit de catre firma)
Mentionez ca anul trecut in februarie 2010 am platit revizia obligatorie ( a schimbat uleiul) 460 ron, CASCO in fiecare luna cate 78 euro de la inceput, de cand am luat-o, RCA o data pe an (atat in 2009 cat si in 2010, anul acesta trebuind platita din nou).
Leasing-ul mai dureaza pana in 2013!
Va multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: lumifatu , utilizator 09:42, 1 Martie 2011
RCA-ul ( anual ) si ITP (la doi ani) sunt obligatorii, casco este obligatoriu doar pt leasing, revizia tehnica anuala nu este obligatorie. in cazul in care renuntati la revizia tehnica anuala masina iese din garantie in ceea ce priveste motorul, sasiul etc. ( sunt cateva componente care intra in garantie).
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
ContSters191851, utilizator
Trebuie platite toate.
Dupa iesirea din leasing puteti renunta la CASCO, ramineti doar cu RCA-ul, dar nu veti mai avea asigurare in caz de furt si altele, ci numai pentru accidente cu alte autovehicule. ITP-ul se face la 2 ani, revizia tehnica anuala sau la nr. de km trebuie facuta pentru a fi sigura de functionarea masinii.
Obligatoriu RCA si ITP...CASCO devine obligatoriu daca va obliga prin contract firma de leasing
Aveti obligativitatea de a plati toate taxele care sunt trecute in contractul cu firma de leasing. Iar in afara de revizia tehnica anuala (nu e obligatorie, dar e bine sa o faceti), toate celelalte sunt de obicei obligatorii. Cel mai bine este sa recititi contractul sau sa luati legatura direct cu firma de leasing (ca sa aflati, spre exemplu, daca sunteti obligata sa platiti CASCO).
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
Zurich Broker, Consultant asigurari
Pana la terminarea leasingului sunt obligatorii toate pt ca sunt prevazute in contractul de leasing. Dupa incetarea contractului cu firma de leasing mai puteti renunta doar la CASCO si la revizia anuala, depinde si de ce prevede cartea tehnica a masinii. O sa va coste mai mult evenimentele care vor apare si pe care nu vi le doresc.

Alte discuții în legătură

Asigurare obligatorie vs. leasing Monica H. Monica H. Buna ziua Am o masina achizitionata in leasing.Firma de leasing la care platesc ratele lunare ma obliga sa fac asigurarea obligatorie la o societate de ... (vezi toată discuția)
Accident auto rca in caz de lipsa itp DanGh DanGh Buna ziua, Am avut un accident auto (vina mea complet). Am busit pe cineva direct in spate. Masina este cu revizia mare (care verifica tot) facuta la ... (vezi toată discuția)
Deduceri rca, casco, revizii, impozit local ale auto pe pfi cu contract de comodat catre pf? sanien sanien Buna ziua, As dori sa rog comunitatea pentru un raspuns la aceasta situatie: Logodnica are un PFI (medic). Pe PFI este achizitionat un autoturism (masina ... (vezi toată discuția)