Sunt inculpat intr-un dosar penal si sunt incadrat la urmatoarele articole - înşelăciunea (art. 215 C.p.) ART. 7 ALIN. 1 RAP.LA ART. 2 LIT. B PCT. 5 DIN LEGEA NR. 39/2003 ªI ART. 215 ALIN 1, 2,3,4, ªI 5 COD PENAL CU APLICAREA ART. 41 ALIN 2 COD PENAL. Am inteles ca Art 7 ALIN. 1 rap. la Art. 2 lit. B punctul 5 fac parte din Legea 39/2003 care este o lege speciala. As vrea sa stiu daca in momentul in care intra in vigoare noul cod penal voi ma fi incadrat ca si pana acum la inchisoare intre 10-20 de ani sau o sa-mi dea sentinta tinandu-se seama de faptul ca in Noul cod penal atat constituirea de grup infractional cat si inselaciunea se pedepseste cu inchisoare intre 1-5 ani.
daca nu se da sensinta definitiva si irevocabila pana la aparitia noului cod atunci se va tine seama de noile prevederi si veti beneficia de legea mai favorabila.
Dar avocatul unui alt inculpat din dosar mi-a spus ca nu avem cum sa beneficiem de noile prevederi intrucat suntem judecati dupa acea lege speciala si nu dupa codul penal. Ce credeti are dreptate?