avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Cum se calculeaza si cum se platesc concediile ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Cum se calculeaza si cum se platesc concediile medicale, dupa zile calendaristice sau zile lucratoare?

Buna ziua. Am fost internat in Spital la Sibiu si sant in Concediu Medical (CM) din 09.12.2010 si pana in prezent, cu posibilitatea de prelungire in continuare pana la recuperarea totala. La externare de la Spital (-ul din Sibiu in timpul internari si acuma dupa externare de la Spitalul din Caracal ) pentru a putea fi platit de catre Firma unde lucrez, mi sa eliberat Certificat de Concediu Medical, acordat de Spitale si pe care Spitalele au scris totalul de zile calendaristice ale luni respective (ex. ianuarie 31 zile). Dar de la firma mi sa platit doar zilele lucratoare (ex. ianuarie 20 zile). Problema mea acuma, este urmatoarea, la spitalu din Caracal unde sant in evidenta si unde am adus adeverinta de la Firma unde lucrez si din care rezulta ca sant salariat si ca in ultimele 12 luni am 38 de zile de CM in total de la data internari (09.12.2010) si pana la sfarsitul luni Februarie (28.02.2011). Tot la spitalul din Caracal unde am fost sa mi se prelungeaca CM, mi sa comunicat ca am 54 de zile de CM si nu 38 cat scrie in adeverinta, iar pe data de 08.03.2011 se înplinesc cele 90 de zile dupa care trebuie sa merg la comisie pentru ca sa poata sa mi se prelungeasca Concediul Medical (CM) in continuare pana la recuperarea mea totala. Eu acuma sant foarte derutat si de acea, va rog frumos, sa imi dati un sfat si anume cum se calculeaza si cum trebuie platite aceste zile de Concediu Medical date de Medicul specialist Ortoped si anume: total zile calendaristice sau total zile lucratoare. Va multumesc frumos !
Cel mai recent răspuns: IrimieDumitru , utilizator 18:15, 28 Februarie 2011
1. Certificatele de concediu medical se acorda in zile calendaristice.
2. Indemnizatia pentru concediu medical se calculeaza si se plateste pentru zilele lucratoare ale lunii.
3. Adeverinta cu concediul medical pe ultimele 12 luni cuprinde zilele calendaristice, asa cum sunt ele in certificatele medicale.
Va multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata concediilor medicale IrimieDumitru IrimieDumitru In 09.12.2010, in timpul serviciului, mi-am fracturat tibia piciorului drept. am fost iternat la Spitalul Clinic de Urgente Sibiu. Am fost externat (pe ... (vezi toată discuția)
Continuare concediu medical andreeasf andreeasf Bună ziua, in urma unui incident soldat cu fractura picior, am mers la urgenta ortopedie, in urma consultației med specialist m-a trimis la Medicul de ... (vezi toată discuția)
Data acordare concediu medical ioana07 ioana07 Certificatul de concediu medical se acorda de catre medicul curant la externare.Data acordarii este aceeasi cu data externarii.Dar daca din diverse motive data ... (vezi toată discuția)