In 09.12.2010, in timpul serviciului, mi-am fracturat tibia piciorului drept. am fost iternat la Spitalul Clinic de Urgente Sibiu. Am fost externat (pe 21.12.2010) dupa 13 zile si am primit CM. Am primit inca 10 zile CM (pana in 31.12.2010) de la Sibiu. De la Sibiu pe Certificatul de CM, mi sa trecut urmatoarele: -Acut; -cod indemnizatie 06; -cod diacnostic 931; iar pentru cele 23 de zile de CM am primit salarul de 100% de la firma. Dupa externare am venit la Caracal unde locuiesc. Aici la Spital unde am fost luat in evidenta, pe Certificatul de CM mi sa trecut urmatoarele: -Cronic; -cod indemnizatie 01; -cod diacnostic 931. Slariul primit de la firma sa redus acum la 75%. nu iteleg de ce cat am primit de la Sibiu CM am Primit salar de 100% si cand am venit la Caracal doar de 75%. Va rog frumos ajutatima !
Ati primit 100% pentru ca primul certificat avea cod de indemnizatie 06 ( urgenta medico-chirurgicala) iar al doilea a fost cu cod de indemnizatie 01 ( boala obisnuita) si se plateste cu 75% . La externare nu se poate elibera certificat cu 06 intrucat nu mai este faza acuta , nu mai este o urgenta , boala a devenit cronica .
Este corect cum s-a efectuat plata CM