Buna ziua.
Am dobandit o parte de apartamentul parintilor dupa decesul tatalui in urma succesiunii.Cealalta parte a ramas atunci pe numele mamei.Ulterior am incheiat un contract de intretinere cu mama mea,care este la o varsta inaintata,astfel ca dupa un eventual deces sa imi revina mie partea ei din apartament.(eu locuiesc cu ea si o intretin).Problema e ca dupa toate astea eu m am casatorit stabilind cu sotia ca vom locui impreuna in acest apartament.Intr-un final relatiile intre mine si sotia mea sau tensionat ,ea nu mai sta cu mine de luni bune,iar in conditiile astea eu as vrea sa divortam.Intrebarea mea este daca in urma divortului,sotia mea are dreptul la o anumita parte din acest apartament.?
Daca ati incheiat contractul de vanzare-cumparare dupa ce v-ati casatorit , sotia dvs. nu are nici un drept .Daca l-ati incheiat in timpul casatoriei veti face partajul unde va trebui sa demonstrati ca sotia nu a contribuit la achizitionare.
Tot ce dobanditi in timpul casatoriei este bun comun.Pt. contractul indicat ,transmiterea proprietatii nu s-a facut in timpul casatoriei ci inainte---cred ca scrie in contractul de v-c cu clauza despre aceasta mentiune---.
Sa inteleg ca ati incheiat un contract de v-c cu clauza de intretinere. Dupa care, v-ati casatorit. Este bun propriu, dobandit inaintea casatoriei. Daca ati incheiat contractul in timpul casatoriei, oricum nu este batut in cuie. Mama Dvs. poate revoca contractul pe motiv ca nu este multumita cu ingrijirile primite. Chiar daca nu o face, fiind un contract cu clauza, clauza se inscrie in CF., deci, sotia va trebui sa o ingrijeasca impreuna cu Dvs. Deci, in opinia mea, nu prea are sanse sa culeaga ceva atat timp cat traieste mama. Poate ar fi indicat sa inaintati divortul. Oricum, mi-am exprimat doar o opinie in calitate de utilizator. Nu sunt avocat.
Succes.