avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mostenire
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mostenire

tata a murit acum 1 an si jumatate si are 2 fete din prima casatorie mama ma mai are pe mine pentru ca fratele meu a murit acum 3 luni la fel si ea din prima casatorie tata are mostenire de la parintii lui o casa in care sta una dintre fetele lui mama are apartamentul in care sta si care la cumparat dupa ce sa casatorit cu tata ce drepturi are mama si ce drepturi au fetele lui?
Cel mai recent răspuns: iuliana_emilia , utilizator 20:40, 28 Februarie 2011
La mostenirea tatalui dvs. va veni mama dvs.in cal;itate de sotie supravietuitoare cu o cota de 1/4 din mostenire si cei 4 copii care culeg restul (3/4)din mostenire in cote egale.
Masa succesorala se compune din cota de 1/2 din apartamentul cumparat in timpul casatoriei cu mama dvs.(restul de 1/2 apartine mamei dvs.ca bun propriu) si din casa in care sta sora dvs.vitrega .dazca va intelegeti puteti incheia un partaj succesoral notarial in care sa stabiliti ca cele doua fiice ale tatalui sa ramana cu casa in care stau iar dvs,fratelui dvs.(mostenitorilor lui). si mamei dvs. sa va ramana apartamentul .
daca mama le da actele lor sa se duca la notar se poate intampla ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un fel de mostenire romica.b romica.b sotia mea are o sora si impreuna mai au doi frati de tata . In urma cu 13ani tatal lor a murit , iar acum doi ani a murit si mama fetelor. Nu sa facut ... (vezi toată discuția)
Impartirea averii dupa deces galaoan galaoan acum 34 ani unchiul meu, care avea un copil a ramas vaduv si apoi s-a recasatorit. Casa in care au locuit unchiul meu si actuala sotie a fost construita cu ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral kip_as kip_as buna ziua , sunt in partaj succesoral cu tata , mama a murit acum 8 ani , cu tata nu ma inteleg si am decis sa plecam fiecare pe drumul lui ok pana aici ... (vezi toată discuția)