avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare apartament de la parinte la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare apartament de la parinte la fiica

doresc sa cumpar, impreuna cu sotul meu, apartamentul parintilor mei, prin programul prima casa.ce ar trebui sa fac pt ca ai mei sa fie siguri ca dupa ce incheiem tranzactia, noi nu o sa putem sa ii dam afara?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:51, 28 Februarie 2011
Buna seara .
Incercati sa incheiati un contract, cu clauze in acest sens.Scrisul ramane .
Marius Bote .
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
Marius Bote, Practician in insolventa
sa vad daca pot face asa ceva la notar daca permite
Sau puteti incheia, tot la notar, un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere in care proprietatea acelui imobil se va transmite catre dumneavoastra la incetarea din viata a vanzatorilor. Notarul va ofera cu siguranta solutii daca veti merge sa intrebati.
solutii se gasesc, dar daca dvs cumparati prin credit, important e ca banca sa fie de acord cu ele.
daca dvs cumparati si teoretic si achitati, vanzatorul nu are de ce impune clauze (uzufruct sau habitatie viagera ) si nu cred ca banca va fi de acord cu acestea, ca nu are cum valorifica ap in cazul unei executari silite

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sotul poate face sotiei un act de habitatie viagera? Panther67 Panther67 Eu,sotul,mostenesc o casa.Ce trebuie facut(acte) in cazul in care neavand copii si eu decedez,sotia sa nu fie evacuata din casa de catre mostenitori?Pot sa-i ... (vezi toată discuția)
Intruducere clauza habitatie viagera augbarbu augbarbu Buna seara! In anul 2008 parintii mei, in calitate de vanzatori, au incheiat cu mine, in calitate de cumparator, un act de vanzare cumparare a unui ... (vezi toată discuția)
Testament/contract vanzare cumparare/donatie? claudia_petre claudia_petre Buna ziua. Ingrijesc o femeie in varsta care doreste sa imi lase locuinta. Mentionez ca are nepoti din partea surorii. Va rog sa imi spuneti ce act trebuie ... (vezi toată discuția)