Buna seara!
In anul 2008 parintii mei, in calitate de vanzatori, au incheiat cu mine, in calitate de cumparator, un act de vanzare cumparare a unui apartament. In actul de vanzare cumparare am trecut-o pe mama mea cu drept de uzufruct viager, tatal meu fiind exclus de la orice drept; in acelasi timp, Mentionez ca mai am o sora, majora la data incheierii acelui act de vanzare cumparare.
In practica nu s-a modificat situatia de fap existentat: tatal meu, mama mea si sora mea au avut domiciliul si au locuit efectiv in acel apartament neintrerupt pana la aceasta data.
Intentionez sa inchei un act de vanzare cumparare cu sora mea, cu transferarea dreptului de uzufruct viager aferent mamei mele.
Intrebarea mea este urmatoarea:
- daca in acest nou contract de vanzare cumparare pot introduce o clauza care sa mentioneze dreptul de habitatie viagera pentru tatal meu?
Precizez ca incheierea actului din anul 2008 a avut ca scop protejarea imobilului din cauza unor debite pe care le avea tatal meu fata de unele banci, debite incheiate la momentul actual; in acelasi timp, mama si sora mea vor sa il excluda pe tatal meu de la a mai avea vreun orice fel de drept asupra apartamentului.
Conform intelegerilor familiale, eu am renuntat la cota mea de mostenire ce decurge din acel apartament; dar nu vreau sa il las pe tatal meu fara a avea o baza legala de a locui acolo, deoarece sora si mama sunt imprevizibile indecizii.
Va multumesc!
Cazul dvs. necesita o analiza ă actelor.
Mergeți la avocat sau la notar cu actele si o sa va lămurească.
Ar fi de preferat la avocat ca sa va explice tot.
Daca situația este asa cum ati zis, de ce vreti sa lasati unei persoane imprevizibile in decizie apartamentul?... ooc Dvs aveți doar nuda proprietate. Doar asta puteți înstrăina. Dacă mama Dvs are uzufructul viager asupra apartamentului ea poate decide cine sta si cine nu sta in acel apartament
Binele de sine
efemerida
Salut!
Am o mare dilema de ceva timp si va rog sa ma ajutati sa ma luminez!
Situatia este urmatoarea:
- tatal meu vrea sa-mi lase mie casa parinteasca, fie ... (vezi toată discuția)