avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sotul poate face sotiei un act de habitatie viagera?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sotul poate face sotiei un act de habitatie viagera?

Eu,sotul,mostenesc o casa.Ce trebuie facut(acte) in cazul in care neavand copii si eu decedez,sotia sa nu fie evacuata din casa de catre mostenitori?Pot sa-i fac un act de habitatie viagera,o pot face coproprietar,pot vinde catre altcineva mostenirea mea(casa) cu clauza de habitatie viagera pentru amandoi?
Cel mai recent răspuns: Antoanela Geaman , Avocat 19:15, 28 Aprilie 2010
Da, toate variantele amintite de dvs sunt posibile. Puteti sa-i faceti un contract de uzufruct viager, donatie sau act de vanzare cumparare unui tert cu clauza de uzufruct viager pt dvs si sotia. Toate formele sunt posibile.
Daca nu aveti parinti in viata faceti-i testament.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! am mostenit un apartament, am 2 copii majori. cum ... mihaicos mihaicos Buna ziua! Am mostenit un apartament, am 2 copii majori. Cum se poate ca sotia sa devina coproprietar sau proprietar al apartamentului (vezi toată discuția)
Buna seara detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala ... Raul611 Raul611 Buna seara Detin un apartament dinaintea casatoriei cu actuala sotie. Cu actuala sotie nu am copii, dar am un fiu dintr-o alta casnicie. In caz de decesul ... (vezi toată discuția)
Locuinta comuna proprietate personala wazz wazz buna ziua sotia are locuinta proprietate personala provenita din mostenire iar eu am locuinta proprietate personala provenita din donatie de la parintii mei ... (vezi toată discuția)