avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Am mostenit un apartament, am 2 copii ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Am mostenit un apartament, am 2 copii majori. Cum ...

Buna ziua! Am mostenit un apartament, am 2 copii majori. Cum se poate ca sotia sa devina coproprietar sau proprietar al apartamentului
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:45, 31 Ianuarie 2021
de ce vreti asta ?
Copiii sunt comuni ?
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator
Pentru ca sotia nu are o propritate, suntem impreuna de 26 ani .Nu sunt comuni amandoi copii
am inteles.
ii puteti dona jumatate din casa, daca nu e suficient ca locuiti impreuna si vreti sa fie si proprietar.
mai puteti sa schimbati regimul matrimonial in cel al comunitatii conventionale si prin conventie, includeti acest bun in comunittaea de bunuri.
In ambele variante, se rezolva la notar.
Multumesc! Va putea fi unic priprietar dupa decesul meu? Ma simt obligat moral, ce sfat i-mi puteti da?
mai mosteneste 1/4 din cota dvs, deci va avea suficient, plus un drept de abitatie viager sau pana la un eventual partaj.
nu e indicat sa ii dati toata proprietatea .daca donatia incalca rezerva succesorala a copiilor, acestia pot ataca donatia. Plus ca e posibil sa moara ea inaintea dvs, deci ar trebui prevazut ca daca moare ea inainte, donatia sa vi se intoarca in patrimoniu
mai aveti varianta ca sa nu o proprietariti si sa faceti un testament prin care sa lasati copiiilor nuda proprietate si ei uzufrctul viager.
Practic va locui acolo toata viata fara sa fei proprietar.
Ultima modificare: Duminică, 31 Ianuarie 2021
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua! pot sa trec apartamentul meu, pe care il am de la ... georgeta27 georgeta27 Buna ziua! Pot sa trec apartamentul meu, pe care il am de la parintii mei dinaintea casatoriei, SI pe numele sotului, astfel incat sa fim amandoi proprietari? ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ... Liviur83 Liviur83 Buna ziua! Va rog sa ma sfătuiți cum este mai sigur și mai ieftin ...tatal meu vrea sa treacă niște bunurile pe mine , testamentul este o varianta mai ... (vezi toată discuția)
Cum impiedic mostenitorii viitoarei sotii sa ma mosteneasca? DoruD DoruD Ce solutii am, daca ma recasatoresc, ca mostenitorii viitoarei sotii sa nu participe la succesiunea dupa mine? Dar ea sa beneficieze de habitat in casa mea de ... (vezi toată discuția)