avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! Pot sa trec apartamentul meu, pe care il am ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! Pot sa trec apartamentul meu, pe care il am de la ...

Buna ziua! Pot sa trec apartamentul meu, pe care il am de la parintii mei dinaintea casatoriei, SI pe numele sotului, astfel incat sa fim amandoi proprietari? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Szekely Barna , Consultant asigurari 19:56, 18 Septembrie 2023
18 din 20 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar faceți o mare greseala.
15 din 18 utilizatori consideră
acest răspuns util
subscriu.
asa ceva nu se face.
Nu moare daca nu e proprietar in acte.. sta omul, se foloseste de ea, e destul. Cand i-o ramane si lui de la parinti, va fi si el proprietar.
Poate sa fie painea lui Dumnezeu, asa ceva nu se face.
Copii aveti ?
daca tineti musai sa il improprietariti, faceti-i contract de donatie cu clauza ca daca moare inaintea dvs sa vi se intoarca donatia in patrimoniul dvs... asta ca sa nu impartiti cu neamul lui casa dvs.
macar asa, daca nu va mai intelegeti si ajungeti la divort, puteti revoca donatia cat inca sunteti casatoriti.
Succes!~
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iulie 2023
gi-jane2, moderator
1 din 17 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce ar face o mare greșeală? Doamna a spus pe numele "sotului", nu al unui străin de pe strada.

raluk0207 a scris:

Da, dar faceți o mare greseala.

17 din 18 utilizatori consideră
acest răspuns util
E sot actual, peste un an, poate sa nu mai fie si impart casa, nu v-ati gandit la varianta asta? Sau moare sotul si vin neamurile la mostenire, nu v-ati gandit nici la varianta asta? Sau are creditori si va putea fi executat silit pe cota lui de casa, nici la asta nu v-ati gandit?
Si mai sunt chestii care se pot intampla, dar pt mine un singur motiv e de ajuns.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iulie 2023
gi-jane2, moderator
11 din 13 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vad ca este o greseala propagata peste generatii. Parintii v-au improprietarit inainte de casatorie cand putea sa ramana proprietatea lor si sa aiba controlul, iar acum dumneavoastra vreti sa va improprietariti sotul. Daca faceti aceasta greseala poate veti regreta mai tarziu asa cum au spus si antevorbitorii. Puteti sa convietuiti fericiti si fara transferuri de proprietate, in felul acesta sotul aratand ca sentimentele ce il anima sunt trainice si nu sunt motivate de interese materiale. Se spune ca dragostea e oarba, dar nici asa caci poate aduce suferinta si regrete mai tarziu. Succes!

Alte discuții în legătură

Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.el ... Raluca2111 Raluca2111 Sunt casatorita cu sotul meu de 15 ani,avem 3 copii impreuna.El a mai fost casatorit si are 1 copil dun prima casatorie.El impreuna cu fosta sotie au un ... (vezi toată discuția)
Care este diferenta intre un act de donatie si un contract de vanzare cumparare vreau ca mama mea sa treaca apartamentul pe numele meu. am inteles ca sunt mai multe versiuni printre care donatie si vanzare cumparare. apartamentul fiind al ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, se da urmatoarea situație. tata cu 2 copii ramane ... Magthalena Magthalena Buna ziua, Se da urmatoarea situație. Tata cu 2 copii ramane vaduv. Dupa 4 ani se recasatoreste si are cu actuala sotie inca 2 copii. A achizitionat un ... (vezi toată discuția)