avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare Spania -B.A.A.R
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare Spania -B.A.A.R

Acum o luna jumatate(aprox 17 ian.2011) un s-a produs un accident fara victime, doar avarii.S-a mers la politie iar agentul de servici a intocmit procesul verbal de constatare din care a reiesit ca celalalt sofer este vinovat: neacordare de prioritate.
I s-a retinut permisul + puncte penalizare+amenda.La obiectiuni soferul a declarat ca se considera nevinovat din "xyz" motive.Mentionez ca are masina cu numar de Spania.Treaba-i buna pana aici.el se considera nevinovat cheiar daca politia zice si scrie altceva.Conform legii din cate stiu are la dispozitie 15 zile sa faca contestatie la Judecatorie ceea ce nu a facut.
In acest timp m-am adresat B.A.A.R.(BIROUL ASIGURÃTORILOR DE AUTOVEHICULE DIN ROMÂNIA); s-a gasit firma de asigurari din Spania.
Cei de la B.A.A.R.au verificat si ei daca vinovatul a facut contestatie la procesul verbal eliberat de Politie si in paralel cu asta i-au cerut un punct de vedere-parerea lui referitoare la accident (probabil scris) .
INTREBARI:
1.Ce relevanta are punctul lui de vedere atit timp cat procesul verbal intocmit de politie il declara vinovat de producerea accidentului iar in termen de 15 zile nu a facut sesizare la Judecatorie pentru anularea procesului verbal.
DIN ASTA REIESE CA E VINOVAT.
2.Bun si daca BAAR primeste o sesizare de la respectivul in care declara ca e nevinovat , cu ce se pot schimba datele problemei?!?!!?!
3.Daca a mai avut cineva aceeasi problema, as vrea sa stiu cum s-a finalizat si in cat timp.
4.Care ar fi pasul urmator din parte celor de la BAAR referitor la masina mea??
Adica ce se intimpla vine corespondentul din Romania si evaluaeza paguba si da aviz de reparatie .......intreb si eu.!!
Merci de raspunsuri!!
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 22:35, 28 Februarie 2011
In vederea despagubirilor pentru accidente de autovehicule al carui vinovat este din alta tara decat tara unde s-a intamplat accidentul trebuiesc respectate prevederile acordului Consiliului Birourilor privind cartea verde. In cazul dumneavoastra se aplica legislatia privind circulatia din Romania in stabilirea culpei. De regula va puteti adresa corespondentului in Romania al societatii de asigurare ce a emis cartea verde pentru instrumentarea dosarului si plata daunei. In cadrul instrumentarii se pot face demersuri prin care sa se solicite si punctul de vedere al persoanei vinovate dar acest fapt nu schimba culpa in evenimentul pe care-l relatati(atata vreme cat nu s-a contestat si anulat procesul verbal incheiat de politie) . Dosarul se poate finaliza in circa 30 de zile din momentul in care depuneti ultimul document solicitat de catre corespondentul in romania al societatii care a emis cartea verde.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
ContSters194646, utilizator
Solicitarea unui punct de vedere al vinovatului din partea asiguratorului nu are relevanta. Reprezentantul in Romania al firmei spaniole va trebui sa va deschida dosar de dauna si sa va bage masina in reparatie sau sa va dea despagubirea. Nu mai asteptati si actionati cat mai repede. Constatarea se va face de catre reprezentantul in Romania al asiguratorului Spaniol. Puteti chiar sa le cereti sa urgenteze cu luarea unei decizii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri victima accident rutier elijah_lg elijah_lg Am fost victima unui accident rutier in care vinovatul avea polita de asigurare expirata, avand si numere de Italia, si o alcolemie de 2,4 daca imi aduc aminte ... (vezi toată discuția)
Polita rca firma asiguratoare in anglia lili77 lili77 Ce trebuie sa fac daca soferul care m-a accidentat are rca la o firma din Anglia,cui trebuie sa ma adresez? (vezi toată discuția)
Rca cristi_20062007@yahoo.co cristi_20062007@yahoo.co Vinovatul accidentului conducea un auto inmatriculat in Spania si bineinteles detinea o asigurare emisa acolo; pe asigurare este mentionat numele altui ... (vezi toată discuția)