avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA

Vinovatul accidentului conducea un auto inmatriculat in Spania si bineinteles detinea o asigurare emisa acolo; pe asigurare este mentionat numele altui cetatean. Procesul verbal incheiat de politie mentioneaza faptul ca soferul este vinovat.
Trebuie sa ma adresez BAAR cu o cerere de despagubire? Am inercat pe site-ul acestora si nu am identificat un corespondent al societatii de asigurare in Romania.
Daca aceasta este respinsa din diferite motive, trebuie sa urmez procedura prealabila a concilierii directe adica sa-i invit la conciliere si pe BAAR si pe vinovatul accidentului, si pe urma sa-i dau in judecata pe amandoi sau numai pe conducatorul auto?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 21:15, 13 Septembrie 2011
Luati legatura cu un asigurator. de preferat cel la care aveti RCA-ul.Acesta va fi bucuros sa va ajute in demersurile necesare.
In mare cam asta este modul de solutionare a unui dosar cu masina inmatriculata in alta tara. BAAR va gasi care este corespondentul asiguratorului spaniol.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, rca-ul meu este expirat leorot leorot buna seara, astazi am fost lovit de o masina inmatriculata in bulgaria, din vina lui, pe care si-a recunoscut-o. eu am rca expirat. pot sa imi repar ... (vezi toată discuția)
Obtinerea despagubirilor-constatare amiabila mezgageza mezgageza Constatare amiabila de accident-care sunt pasii pentru obtinerea despagubirilor? (vezi toată discuția)
Asigurare rca ue smeagull smeagull Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema: masina unui prieten de-al meu (cu el la volan), a fost lovita de o alta masina, in ... (vezi toată discuția)