avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua am o intrebare suntem 4 frati am facut sucesiunea pe partea mamei sau stabilit deja cotele dar nu sa facut partajul ce putem face
Cel mai recent răspuns: Simion Patrascu , Consilier juridic 21:38, 28 Februarie 2011
Daca va intelegeti , mergeti la un notar si faceti partajul pe cale amiabila, daca nu, unul din voi (cel interesat)solicitati instantei sa dispuna iesirea din indiviziune , impartirea bunului , atribuirea si calculul sultelor, in contradictoriu cu ceilalti frati . Aveti nevoie de un avocat la instanta.
Va puteti intelege, sens in care mergeti la norar si iesiti din indiviziune. Daca nu va puteti intelege puteti introduce la instanta o actiune de iesire din indiviziune. Aici se face o expertiza in care se propun loturile. Daca veti cadea de acord puteti face o tranzactie iar in caz de neantelegere instanta va repartiza loturile.
Ultima modificare: Luni, 28 Februarie 2011
Simion Patrascu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesirea din indiviziune cls cls Buna ziua. Sunt unul dintre cei 3 frati mostenitori ai unui imobil. Pana in prezent, s-au facut cadastrul si intabularea imobilului, toti 3 participand si ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune partaj succesoral grig2008 grig2008 buna ziua ! am si eu o nelamurirea! am deschis o actiune in instanta pentru o mostenire - teren vreau sa intreb, atunci cand faci iesire din indiviziune, pe ... (vezi toată discuția)
In urma succesiunii după părinți am o cotă parte de 37.5%din ... vd448484@gmail.com vd448484@gmail.com In urma succesiunii după părinți am o cotă parte de 37.5%din casa părintească. Dacă nu sunt de acord cu suma propusă drept sulta aș putea sa cer ... (vezi toată discuția)