avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 883 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... iesire din indiviziune partaj succesoral
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

iesire din indiviziune partaj succesoral

buna ziua ! am si eu o nelamurirea!
am deschis o actiune in instanta pentru o mostenire - teren
vreau sa intreb, atunci cand faci iesire din indiviziune, pe langa faptul ca imi fac act de proprietate mie pe mostenire, li se face automat in acel proces si celorlalti mostenitori sau numai recunoasterea lor ca mostenitori si ca au si ei acolo partile lor
Se stabilesc cotele legale si vor figura toti mostenitorii in hotararea judecatoreasca.
multumesc pentru raspunsul de mai sus!
si doresc sa imi mai raspundeti la cateva intrebari:
la expertiza facuta de expertul ales de instanta pentru terenuri care fac obiectul partajului - iesire din diviziune, trebuie sa fie scris exact si in clar mostenitorii si parcelele fiecaruia propuse pt mostenire, sau instanta hotareste conform loturilor propuse de catre expert cui ii revin acele loturi, bine inteles egale, va intreb asta pentru ca in expertiza facuta in cazul meu expertul nu precizeaza decat lotul ce imi revine mie ca reclamant si aminteste ca mai sunt restul loturilor egale ca valoare fara a mentiona cui ii revin iar in hotarare primita acasa de la instanta scrie doar ca imparteala terenurilor se face conform expertizei, ceia ce rezulta din acest proces deschid de mine - mostenitor - iesire di indiviziune- partaj succesoral, ca doar eu am acte pe teren iar ceilalti mostenitori sunt doar recunoscuti ca fiind dar fara sa le fie date exact loturile.
multumesc
:D Consulta si angajeza un avocat( aparator ales) deoarece te poti trezi ca in aceasta iesire din indiviziune sa ramai cu un lot ciuntit de teren su sa primesti o sulta nesemnificativa. Avocatul poate incerca si negocierea si incheierea unei tranzactii (partaj amiabil ) in cadrul acestui proces, ceea ce te v scuti de multe neajunsuri si de timpul si nervii pierduti pentru ca de regula, partajele sunt de lunga durata (fond si cai de atac ) si din cauza ambitiilor mostenitorilor pot exista surprize neplacute si solutii dezavantajoase de atribuire a bunurilor. Deh, si judecatorii sunt oameni si pot gresi, ........ !
Nici ceilalti nu au un avocat? Ca daca au, va treziti cu refacerea expertizei! In vreun apel, ceva...
Cum isi permite un expert sa puna el nmele pe unul dintre loturile formate? Aiurea rau!
Ce expertiza e asta... omul ala nu a auzit de deontologie profesionala?
Judele atribuie loturile, nu expertul!
Cu privire la ceilalti doi, depinde daca ei ai-au exprimat optiunea de a ramane in indiviziune amandoi sau nu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire mirelas mirelas Buna ziua ! Mama mea (decedata ) are dreptul la o mostenire de la parinti, avand inca 4 frati cu care trebuie sa imparta aceasta mostenire ( un teren de 2 ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate dumitrugj dumitrugj Buna ziua! Daca pe titlu de proprietate sunt trecuti ca si proprietari cei trei fii mostenitori(mostenitori intre care nu exista comunicare....) partajarea ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral cu vanzaare DanielAl DanielAl Am de rezolvat următoarele obiective: I. Partajul unor terenuri, în bună înţelegere, între 5 moştenitori fraţi|/surori din care 4 în viaţă şi 3 ... (vezi toată discuția)