avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1111 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere art. 32 OUG nr. 34/2008, apel abuziv 112
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere art. 32 OUG nr. 34/2008, apel abuziv 112

Buna ziua,

Am trecut printr-o situatie neplacuta cu un alt participant la trafic, acesta mi-a taiat calea, eu l-am claxonat, dupa care acesta s-a oprit in fata mea, coborand din masina, si a inceput sa imi loveasca masina, imediat langa oprind un prieten de-al lui, acesta facand acelasi lucru.
Am apelat serviciul 112, unde s-au deplasat la fata locului o patrula de la sectia 20, iar acestia, dupa verificarile de rigoare m-au amendat pentru FOLOSIREA ABUZIVA a numarului 112, art 32.

In PV au scris ca am sesizat ca am fost injurat in trafic, dar eu am sesizat distrugeri asupra automobilului....la serviciul 112.
In acelasi proces verbal, numele strazii la care locuiesc este ZBOINEA NEAGRA, numele corect al strazii fiind ZBOINA

Mai mult decat atat, PV-ul este completat aproape ilizibil.

Mentionez faptul ca eu in timpul "altercatiei" nu am coborat din masina, doar am format cele 3 cifre "magice" pe telefon.

Mi se pare inadmisibil ca o persoana sa fie amendata dupa ce a sesizat politia ca este agresata.

Eu nu am dorit sa semnez acel proces verbal, pentru ca mi se pare aberanta reactia politistilor. Si acum daca as trece prin aceeasi situatie, as proceda la fel.

Evenimentul a avut loc pe data de 04.02.2011, iar ieri, 24.02, ma suna tatal meu, eu nelocuind la adresa din buletin, sa imi spuna ca am primit o amenda de 1000 de lei de la politie, PRIN ADMINISTRATORUL BLOCULUI, deci nu posta, sau alte cai.

Notificarea nu trebuie facuta personal? stiu ca daca nu primesc PV-ul in termen de 30 de zile, este lovit de nulitate.

Mai mult decat atat, nu cred ca au completat locul de munca, si ocupatia mea, intrucat nu m-au intrebat de ele.

Ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: cristianene , utilizator 12:56, 1 Martie 2011
Daca nu primiti procesul verbal si instiintarea de plata nu faceti nimic, daca da le puteti contesta in termen de 15 zile pt. motivele aratate.Daca nu vi se aduce la cunostiinta. Daca nu vi se comunica in termen de o luna sanctiunea amenzii se prescrie. Oricum verificati cum a fost primit procesul verbal de tatl dv.
Deci:
Teoretic, eu nu am primit acest PV, intrucat nu am semnat de primire pentru el. Deci, nu mi-a fost adus la cunostinta.

PV-ul a fost primit de la administratorul blocului in care locuiam, care, la randul sau l-a primit de la sectorist (politistul de proximitate), care a intocmit un alt document, cum ca a primit pv-ul. (Administratorul, un facator de bine)

Tatal meu a primit acel PV de la administrator, fara semnatura, sau consemnarea datei

Eu nu mai locuiesc la acea adresa, dar nu mi-am modificat buletinul pe noua adresa, dar figurez la intretinere, si sunt trecut si in cartea de imobil a noii locatii.

Sper ca am mai clarificat din ite, si astept cu interes raspuns :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pieton amendat pe trecere de pietoni cu politist dirijand traficul curtu curtu Buna. Azi dimineata la o trecere de pietoni era un politist dirijand traficul. Masinile erau oprite inainte trecerii, iar eu am trecut. Dupa ce am trecut ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pv OlDumitra OlDumitra Am facut plangere impotriva unui amenzi contraventionale prin Proces Verbal pe care eu nu l-am semnat, considerandu-l incorect. Am primit acasa \"Comunicare ... (vezi toată discuția)
Suspendare dupa 2 ani Taitel2017 Taitel2017 O poveste reala....In februarie 2016 conduceam pe un bulevard...Dintr o parcare laterala o masina incearca sa iasa, ma vede si intra inapoi....Apoi iese din ... (vezi toată discuția)