avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... PLANGERE CONTRAVENTIONALA PV
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

PLANGERE CONTRAVENTIONALA PV

Am facut plangere impotriva unui amenzi contraventionale prin Proces Verbal pe care eu nu l-am semnat, considerandu-l incorect.

Am primit acasa "Comunicare Adresa" prin care mi se cer dovezi si "copie lizibila in integralitate de pe procesul verbal contestat sau exemplarul de pe PV ce a fost comunicat de catre intimata".
Chiar nu inteleg.
Eu am contestat PV, am expus motivele, actul meu de identitate, datele sectiei de Politie, copie PV.
De altceva nu era nevoie.
Am depus o copie XEROX a Procesului verbal. Daca nu este lizibila, este vina politistului care l-a completat si a MAI care angajeaza in Politie abuzivi si semialfabetizati.
Eu voi mai depune o copie, totusi ...
Nu eu am completat PV.

Sa arat dovezile pe care inteleg sa le administrez ?

Nu am alte dovezi, era numai echipajul de doi politisti si eu cu sotia in usa apartamentului meu.
Au venit nechemati, eu am cerut la 112 doar sa rezolve o situatie.

Se poate proba la 112, cu inregistrarea convorbirii in care s-ar auzi clar ca NU am cerut sa vina la mine vreun echipaj, numai sa rezolve o situatie din zona strazii Piata Alba Iulia ?

Am spus de 2-3 ori ca NU doresc sa vina la mine, numai sa constate o situatie.
Ca un cetatean civilizat mi-am dat adresa, spunand, repet, ca nu doresc sa vina la mine vreun echipaj al Politiei.
Nu am semnat procesul verbal, nu puteam semna un abuz clar. Nici nu s-a completat PV in fata mea.

Ce ar trebuie sa adaug ca sa indeplinesc Cererea primita acum, acasa, de anulare PV ?

Aceatea sa fie motive ca procesul sa nu aiba loc si plangerea mea pentru anularea PV, practic, sa nu fie luata in seama ?
Cel mai recent răspuns: OlDumitra , utilizator 20:59, 28 Octombrie 2015
OlDumitra a scris:

Au venit nechemati, eu am cerut la 112 doar sa rezolve o situatie.

1-Daca ati inteles sa apelati la serviciul de urgenta 112,se presupune ca ati apelat la aceasta autoritate cu scopul de a sesiza o situatie speciala urgenta,care necesita implicarea/prezenta autoritatilor
Daca dv ati solicitat doar sa rezolve o situatie,este temeinic si legal ca politistii responsabili domiciliului sa se prezinte pentru verificarea sesizarii facute de dv la 112
2-
Aceatea sa fie motive ca procesul sa nu aiba loc

Initial precizati
Am facut plangere impotriva unui amenzi contraventionale prin Proces Verbal pe care eu nu l-am semnat, considerandu-l incorect.
si ulterior reveniti cu cererea
ca procesul sa nu aiba loc

Procesul verbal incheiat de catre politie poate sa fie anulat numai de catre instanta de judecata,pe care dv ati investit-o cu autoritatea sa analizeze si sa se pronunte asupra plangerii contraventionale formulate impotriva PV
Multumesc pentru raspuns.

Poate nu m-am exprimat foarte clar.

1. Eu nu i-am chemat la mine acasa. Daca au venit trebuia sa discutam, sa verifice, dar ei au considerat ca i-am chemat degeaba si fara sa ma lase sa le prezint situatia, au spus ca ma amendeaza.Le-am repetat ca nu eu i-am chemat la mine acasa, am repetat aceasta si lor, ceea ce repetasem si la 112 ca nu doresc sa vina la mine acasa. Daca au venit de ce m-ar amenda ?
Au scris Procesul Verbal fara mine, eu le-am spus ca nu semnez.

2. Am facut plangerea corect, la timp si eu asteptam procesul, cand am primit „Comunicare adresa” in care mi „se cer dovezi si copie lizibila in integralitate de pe procesul verbal contestat sau exemplarul de pe PV ce a fost comunicat de catre intimata".

La aceasta COMUNICARE pe care am primit-o acum ma refeream si sceptic spun ca este o Comunicare care poate anula cererea de judecare in instanta ?
Eu asteptam fixarea termenului de judecata si primesc COMUNICARE ADRESA care-mi cere ceea ce am depus deja.

Intrebam daca se poate gasi ceva ca nu am depus la Dosar si sa se anuleze judecata intrucat COMUNICARE ADRESA spune si ca
„ … in calitatea de Petent va comunicam ca in termen de 10 zile de la primirea prezentei comunicari, sub sanctiunea anularii cererii, aveti de indeplinit obligatiile de mai jos : … … „
de fapt tot ce eu am depus deja !!!

Cerandu-mi-se si o copie lizibila a procesului Verbal ?!
Pai, era un scris de analfabet, ce sa fac eu sa se inteleaga ?

Ce rost are aceasta COMUNICARE ADRESA ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces verbal declarat ilizibil de catre judecatorie ionut47 ionut47 Buna ziua, Am primit o amenda abuziva din partea jandarmeriei, pe care am contestat-o in termenul legal. La cateva zile dupa depunerea dosarului am primit ... (vezi toată discuția)
Amenda conform legii 61/ 91 art. 2 pct. 11 si pct. 1 Lielena Lielena Intre mine si vecinii de sus exista un conflict de 3 ani, de la mutarea lor in bloc. Fac zgomot continuu. Pentru ca nu ne-am inteles, m-am rezumat la a le ... (vezi toată discuția)
Adaugare probe la dosar dumitreldd dumitreldd Pe data de 01 merg la tribunal pentru un proces impotriva IPJ in care contest un proces verbal de contraventie care s-a soldat cu retinerea permisului si ... (vezi toată discuția)