avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 182 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare dupa 2 ani
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare dupa 2 ani

O poveste reala....In februarie 2016 conduceam pe un bulevard...Dintr o parcare laterala o masina incearca sa iasa, ma vede si intra inapoi....Apoi iese din parcare brusc...Franez si las masina sa intre pe trafic...Merge in fata mea doi metri si franeaza brusc....Franez si eu , masina patineaza si il ating...Oprim masinile ne uitam nimic...Nu era viteaza ,nu era nimic...Din masina din fata coboara doi pasageri si incep sa tipe si sa mi solicite asigurarea...Scot telefoane mobile sa filmeze daune , dar ele nu erau...Inchid telefoanele...Ma ameninta iar....Apoi ma ameninta ca suna la 112...Ii rog sa sune la 112...Suna la 112 si la un semn intrerup apelul....Ei erau ametiti cu siguranta....Apoi incep sa a ameninta...Bateau cu mainile pe capota...Eu nu am vrut sa le dau asigurarea...Pentru ca mi s a parut ceva suspect...Oameniinii din jur claxonau sa eliberam traficul caci nu era nimic...Bun....Ma jigneau, imi ziceau ca am Logan , ca ...In fine, circ.Nestiind ce sa fac m am urcat in masina si am plecat....Dupa doua zile predau masina de la societatea de inchirieri , de unde o luasem si plec...
După 10 săptămâni primesc un telefon de la o persoana care se da drept polițist si ma întreabă daca a fost vreun incident...Ii povestesc....El nici nu prea asculta si ma întreabă de ce nu am dat asigurarea caci oricum era casco., apoi incepe sa rada si mi spune sa l sun duminica....

Dupa doua saptamani parintii mei primesc o scrisoare prin care sa ma prezint la sectia de politie cu asigurarea si buletinul...Nu m am putut prezenta....Dupa alte doua saptamani imi trimit o amenda....600 de lei....Nu am putut face recurs.Amenda se transforma in 11 milioane ....Dupa multe lui merg si incep sa platesc amenda...

Dupa doi ani, in mai 2018 politia imi lipeste pe usa o hartie de suspendare a dreptului de conducere pe perioada de 30 de zile in baza procesului verbal....Precizez ca eu niciodata nu am semnat nici un proces verbal, nu am permis de Romania, deci in baza de data eu nu figurez cu permis de Romania. si eu nu pot merge sa predau permisul caci nu locuiesc in Romania....Ce este asta? Pot face scrisoare la Parchet sa pot descrie povestea? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Taitel2017 , utilizator 15:53, 15 Iunie 2018
Este vorba de o contraventie, nu aveti de ce sa scrieti la Parchet.
Daca nu ati incheiat o constatare amiabila, trebuia sa va prezentati la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.
Neprezentarea la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs un accident de circulaţie din care au rezultat numai pagube materiale constituie contravenţie şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancţiuni şi cu aplicarea sancţiunii contravenţionale complementare a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile
Mulțumesc frumos pentru raspuns....Da, ulterior am realizat aceasta greșeală....Si evident, in imposibilitatea de a face recurs am acceptat amenda , am plătit....Dar după doi ani nu ma asteptam sa mai primesc aceste 30 de zile...Caci din nou sunt in imposibilitatea de a preda permisul si sper ca aceasta imposibilitate sa nu se transforme in alta contravenție.....Am gresit foarte mult,caci eu însumi trebuia sa sun la 112 sau sa merg la o secție de politie....Foarte mult si sper ca prin aceasta poveste sa fie o lecție pentru alte sute de șoferi....Orice se intampla pe drumurile publice, orice altercație sau incident, trebuie raportat la orice secție de politie....Absolut orice....Caci niciodata nu putem anticipa ce se poate intampla ulterior, in conditiile in care nu stim ce gânduri au ceilalți șoferi din trafic....Practic, in cazul meu s au risipit bani si multe alte lucruri , dar efectiv pentru nimic...De aceea, lucrurile puteau fi mult diminuate.prin atitudinea mea..Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amendat pentru ca am sunat la 112 pentru ca eram amenintat DinuPasaniuc DinuPasaniuc Buna ziua, o sa incep prin a spune ca stau la sat, iar cei care m-au amenintat locuiesc in acelasi sat cu mine si au un trecut plin de reclamatii la politie si ... (vezi toată discuția)
Reclamatie agent de circulatie, recuperare acte liviuggz liviuggz Salut, Conduceam masina pe un bulevard cunoscut din bucuresti si dintr-o data mi-au iesit in fata pe trecerea de pietoni doua persoane.am franat brusc fara ... (vezi toată discuția)
Plangere la politie impotriva mea palm palm La data de 25.09.2015 deplasand cu masina, un individ, fara sa se asigure, a intrat in fata mea, distanta fiind cam 5-6 m. abia am putut evita o coliziune, ... (vezi toată discuția)