Salut,
Conduceam masina pe un bulevard cunoscut din bucuresti si dintr-o data mi-au iesit in fata pe trecerea de pietoni doua persoane.am franat brusc fara sa-mi intre abs-ul si am oprit pana in dreptul marcajului rutier. Una dintre pers a inceput sa-mi adreseze injurii si sa-mi scuipe masina,apoi vazand un echipaj de la politie cu radar in functiune a inceput sa tipe si sa faca semne politistului.Acesta mi-a facut semn sa opresc masina si in timp ce pers pleca agentul mi-a cerut buletinul si permisul fara sa se prezinte sau sa-mi spune motivul pentru care m-a oprit spunand ca o sa-mi dea amenda. L-am intrebat pentru care este motivul legal pentru care m-a oprit si mi-a spus ca am o atitudine nepotrivita si pentru asta o sa-mi gasesc actele in canal. Am stat langa masina lui 5-10 min timp in care a stat cu geamul si usa inchise fara sa-mi scrie vreo amenda sau sa-mi restituie actele. M-am vazut nevoit sa sun la 112 intrucat am considerat ca este un abuz si am fost indrumat sa merg la sectie sa depun plangere. Problema este sa pana la solutionarea plangerii mele nu pot circula cu masina pentru ca nu am permis si buletin. Ce sancituni poate primii agentul si cum pot face sa-mi recuperez actele mai devreme? La tot evenimentul a fost martora prietena mea si probabil aparatul radar in functiune.
Nu ati precizat concret pentru ce ,in final vi s-a intocmit PV
Legal ,buletinul de identitate nu poate fi retinut ,decat in anumite situatii speciale
Initial,incercati sa contactati personal agentul care a retinut documentele
Daca nu solutionati ,deplasati-va la serviciul specializat, contactati conducerea unitatii,detaliati succesiunea de evenimente si solicitati clarificarea retinerii documentelor dvs
Daca nu reusiti sa intrati in posesia PV de contraventie va sfatuiesc sa inaintati o plangere catre comandantul sectiei respective de politie. Acesta nu cred ca va solutiona ceva Pt ca se apara intre ei dar puteti apoi sa faceti aceeasi plangere si catre MAI si acestia mai rezolva cate ceva.
Exista martori sau alte probe care pot atesta atitudinea politistului ?
Pe de alta parte , dvs trebuia sa asteptati pana la restituirea actelor , eventual luarea unei masuri de catre politist si apoi sa urmati caile legale.
Dvs ati parasit zona inainte ca acesta sa fi luat vreo masura.