avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cum se condamna traficul de persoane in Romania
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cum se condamna traficul de persoane in Romania

SRL inreg. la Reg.Comertului Oct.2006.Doi asociati cu parti sociale egale.Ambii administratori.Obiect principal de activitate,constructii.Ian.Martie.2007 contract prestari servicii,zidarie,in Franta.29 de angajati cu contract de munca inreg.la Insp.Teritorial de Munca.Toti au primit drepturile salariale.Cazarea si transportul asigurat pe toata perioada de soc.franceza.Se inreg. la I.T.M deciziile de incetare a contr. de munca.Mai,Iulie 2007 al doilea contract in Fr. 20 de angajati cu contr.de munca inreg.la I.T.M. Opt dintre angajati au fost si la primul contract in Fr.Au plecat cu masinile personale ori cu autocarul.Nici unul din asociati nu a fost pe perioada celui de al doilea contract cu ei in Fr.Pe santiere plecau cu masinile soc.franceze singuri.Pana la santiere cum recunosc in declaratii,faceau o ora dus,o ora retur,plus o ora pauza de masa.Pe 20 Iun.2007 mandatarul judiciar francez instinteaza prin adresa oficiala soc.romana ca,firma franceza a intrat in lichidare judiciara si contractul cu soc. romana inceteaza.La aceasta data un asociat pleca spre Fr si undeva in Ger. se intalneste cu 14 muncitori care ii spun ca au fost la jandarmerie,au dat declaratii si jandarmii ca nu au contr.de munca legale si ia condus pana la iesirea din Fr.In Ian.2007 Ro si Bulgaria Intrand UE Min.Muncii francez a dat o lege prin care tarile nou intrate in UE,soc.com.din aceste tari pot incheia contr.de prestari servicii in constructii direct cu soc.Fr.fara a mai fii nevoie de avizul Min. Muncii din Fr.Jandarmii ori nu au stiut ori clar au abuzat soc. ca si romanii fiind rau vazuti de organele Fr.11 dintre muncitori revin in Iulie in Fr.cu presiuni asupra adm. roman spunand ca ei vreau salariile pe loc,nu vor sa astepte sa li se vireze in cont.Sub presiune si pt a stinge conflictul adm.roman le achita cash la cei 11 salariile si diurna cuvenita fiecaruia.Ca recunoastere ii pune sa dea personal fiecare declaratie cu martori colegi dintre ei ca.din acea data soc.romana nu mai are vreo obligatie salariala fata de ei.Ceilalti noua au primit salariile si mare parte din diurna.Adm. roman merge la jandarmerie cu copiile contr.munca inreg. la I.T.M din Ro. si da declaratie. Parchetul il trim. doar pe un asociat in instanta pt trafic de pers.facut cu cel deal doilea lot de muncitori.Incadrarea parchetului de la 5 la 15.Primeste 5 ani condamnare cu apel.Dupa ce legi se judeca in RO??? In cat timp de la pronuntare se face apel? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:55, 7 Martie 2011
In primele 10 zile de la prima zi de detentie...#-o#-o#-o#-o:((:((:((
Hotararea nu e definitiva, deci nu e nimeni in detentie. Termenul de apel este de 10 zile de la pronuntare daca a fost prezent la dezbateri, in conditiile art. 363 Cod de procedura penala.

Nu stim continutul dosarului, dar n-a avut avocat?
:fight::fight::hammer:pentru d-l manole d-tru.... multumesc pentru profesionalismul de care dati dovada.....=D>=D>=D> ...sper sa se faca dreptate si sa se judece pe actele din dosar...... eu inca mai cred ca justitia isi va face datoria si nu va lasa un bebe de 6 luni sa creasca fara taticul lui care nu a facut nici o ilegalitate si nu a gresit cu nimic.
:wave::wave::wave::thumbup::surrender:.........ultumesc pentru informatia data, av. meu, a inaintat apelul si mi-a cerut stramutarea procesului in alt judet, sper sa se faca dreptate si sa se tina cont de actele din dosar.......
Sunt slabe sanse in privinta cererii de stramutare dar puteti incerca.
Din ceea ce relatati dvs. se pare ca persoana este nevinovata.
Rugati-l pe avocatul dvs. sa faca xerox dupa hotararea pronuntata de prima instanta si sa aflati motivarea instantei.
Pentru a avea succes in instanta de apel ( adica sa se admita apelul ) va trebui combatuta in amanunt hotararea pronuntata de prima instanta, dovedindu-se ca hotararea este nelegala si netemeinica.
Daca nu se va reusi...va ramane sa execute pedeapsa pronuntata de prima instanta ca urmare a respingerii apelului ca nefondat.Va exista insa si dreptul la recurs.
Trebuie stiut exact si care au fost mijloacele de proba in baza carora s-a dispus condamnarea persoanei.
In instanta de apel se pot propune probe noi daca exista...
Adica martori.
In instanta de recurs nu veti mai putea propune audierea de martori.

avocat Claudiu Lascoschi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bani de recuperat offsetman offsetman am si eu urmatoarea problema si vreau sa o fac cat mai legal posibil, nu vreau sa recurg la gesturi extreme care mai tarziu ar degenera in chestii mai urate. O ... (vezi toată discuția)
Contestatia in anulare in penal dangisca dangisca Buna ziua, Am urmatoarea situatie: In anul 2007 am avut un proiect SAPARD la Giurgiu. Constructorul in complicitate cu dirigintele de santier au furat mai ... (vezi toată discuția)
Stramutare! camelia21 camelia21 Buna dimineata! Am cerut stramutare la un litigiu de munca la Inalta Curte de Jusitie si abia la sfarsitul lunii aprilie primesc raspunsul! Problema este ca ... (vezi toată discuția)