avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 329 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Contestatia in anulare in penal
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Contestatia in anulare in penal

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie: In anul 2007 am avut un proiect SAPARD la Giurgiu. Constructorul in complicitate cu dirigintele de santier au furat mai mult de 10.000 euro. Din aceste considerente tatal meu administratorul societatii le-a facut plangere penala. In anul 2008 se emite ordonanata de incepere a urmarii penale pentru dirigintele de santier. Apoi cele doua dosare sunt conexate, procurorul de caz se schimba, se dispune o noua expertiza, si lucrurile se intorc in defafoarea noastra. In 2008 tatal meu decedeaza din cauza acestei situatii.

In Februarie 2009 un procuror de la PJ GR emite ordonanta 3511/P/2007 de scoatere respectiv NUP. Eu am atacat respectiva Ordonanta, dar PJGR tine dosarul la sertar si nu ii da curs
In anul 2010, am solicitat PJGR sa imi dea o copie de pe dosar, deoarece am vrut sa vad argumentele, Ordonanta avand elemente ciudate.

Am facut copie, si cand am pus la cap documentele am realizat ca politia si parchetul au fost complici.

Am revenit cu plangere la PJGR, dar a fost respinsa ca tardiva.
In 2011 am ajuns la Instanta unde am anulat Rezolutia si dosarul a fost trimis la Parchet pentru redeschiderea urmarii penale. Parchetul in sedinta prin procuror X a sustinut evident respingerea ca tardiva, si faptul ca este o speta de natura comerciala si nu penala.

Procurorul de caz a devenit prim-procuror, iar dosarul i l-a repartizat procurorului de sedinta X.

Evident fara sa motiveze absolut deloc Rezolutia, procuror X da a doua oara scoatere respectiv NUP

Eu am facut plangere la prim-procuror, si aceasta in persoana primului procuror de caz (in opinia mea caz de incompatibilitate) mi-a respins plangerea.

Am criticat la Instanta maniera de solutionare, si a fost inregistrat dosarul 3777/236/2013. Am fost prezent la ABSOLUT toate termenele din 2011, pana in 2013.

Am solicitat si STRAMUTAREA la Curtea de Apel Bucuresti, pe motiv ca influenta prim-procurorului este prea mare acolo, dar a fost respinsa, ca NEFONDATA.

Eu am solicitat o singura data termen pentru aparare

Pe 18.01.2013 era ultimul termen, dar pentru ca eu am venit deficare data de la Galati- la Giurgiu, am ajuns la Instanta undeva in jurul orei 10, iar sedinta se incheiase deja la ora 9:30. Au fost in ziua respectiva in jur de 30 de dosare, ceea ce inseamna ca judecatorul a judecat 1 dosar/2minute 2 daca sedinta a inceput exact la ora 8:30. De regula in sala sedintele incep in jurul orei 9, timp in care partile mai pot studia dosarul. In ziua aia sedinta s-a terminat suspect de rapid, si s-a si pronuntat, in sensul in care mi-a respins plangerea, a casat Rezolutia 3511/p/2007 ca nefondata si Rezolutia 145 a prim-procurorului ca INADMISIBILA (asa scrie pe portalil Instantei)

Am trei intrebari:

1. prim-procurorul era sau nu incompatibila??

2. Pot sa o atac cu contestatie in anulare deoarece am fost in imposibilitate fizica de a ajunge la 8:30 (trafic intens in Bucuresti unde am stat 60 de minute)

3. Solutia este definitiva: pot merge la CEDO?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Noiembrie 2013
Admin, administrator
Parerea mea este ca va fi respinsa ca inadmisibila, doar hotararile judecatoresti definitive prin care s-a solutionat fondul cauzei pot fi supuse cailor extraordinare de atac.

Pai este hotarare definitiva. Ceea ce nu inteleg este cum poate fi declarata inadmisibila plangerea mea impotriva rezolutiei prim-procurorului. Eu nu vad nimic inadmisibil. Poate fi nefondata, neintemeiata, dar nu inadmisibila, atata timp cat eu am respectat procedurile. patrascu razvan a scris:

Parerea mea este ca va fi respinsa ca inadmisibila, doar hotararile judecatoresti definitive prin care s-a solutionat fondul cauzei pot fi supuse cailor extraordinare de atac.




Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
dangisca, utilizator
V-am argumentat raspunsul,doar hotararile judecatoresti definitive prin care s-a solutionat fondul cauzei pot fi supuse cailor extraordinare de atac, cu alte cuvinte nu mai aveti la dispozitie cai interne de atac, s-a terminat.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2013
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune in revendicare pierduta in baza unor documente false Dan Mihai Dan Mihai Dupa o perioada indelungata de Cramponari cu Parchetul B in care a cerut NUP inpotriva V-P care si-a falsificat un inscris pe timpul cand lucra la ... (vezi toată discuția)
Raspuns parchet dodorel62 dodorel62 Am facut o plangere la parchet pentru o persoana,acesta a trimes sesizarea mea la politie pentru cercetare,mi sa luat declaratie la politie si nu am renuntat ... (vezi toată discuția)
Rezolutia procurorului infirmata in instanta bukinst bukinst AM urmatoarea speta. Intr-o plangere penala s-a dat NUP de procurorul de caz ( prim procuror) iar la contestatie seful ierarhic (prim procurorparchet ... (vezi toată discuția)