avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale HELP Magazin Online !!
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

HELP Magazin Online !!

Mi-am infiintat de curand o firma a carei principal domeniu de activitate este " comertul cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi si corespundenta " si am cateva intrebari :

1.Am certificatul de inregistrare pot sa incep activitatea ?
2. Imi trebuie neaparat un angajat cu carte de munca ( mentionez k suntem 3 asociati)?
3.Am nevoie de vreo autorizatie tinand cont de faptul ca eu comercializet produse preambalate ?
4.Pot emite singur facturi personalizate ?

Cel mai recent răspuns: spiriy2005 , utilizator 22:58, 21 Mai 2008
1 Sigur ca poti.
2 depinde daca esti microintreprindere raspunsul este da . Daca esti platitor de impozit pe profit nu esti obligat sa ai salariati.
3 depinde ce fel de produse.
4 de ce nu?
Mutumesc pt raspunsuri ... mai am ink mici nelamuriri legate de punctele 3 si 4

Eu comercializez (intentionez) produse preambalate din magazinele cash&carry...credeti k am nevoie de vreo autorizatie ?

Legat de facturi .. trebuie sa aiba o serie anume...sa fie in ordine succesiva ... din cate cifre.... pot emite shi chitante ... totul e in regula atata timp cat le inregistrez in contabilitate ?
Presupun ca ai un contabil angajat care sa-ti "faca inregistrarile". Ar fi trebuit sa-ti spuna ca ai nevoie de facturi personalizate cu datele tale de inregistrare ( CUI, nr. inregistrare la ORC, adresa, telefon...) care au o serie si pot fi numerotate de la 1la......
produse alimentare sau nealimentare?
si alimentare si papetarie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Factura malihinv malihinv Am depus actele pentru deschiderea unui PFA. Va rog sa-mi transmiteti detalii privind facturarea. Se pot intocmi facturi electronice, pe calculatorul meu sau ... (vezi toată discuția)
Explicatii cod caen csabex csabex buna seara, am si eu o intrebare. Am primit certificatul de inregistrare pentru intreprindere individuala, activitatea principala fiind conform codului caen ... (vezi toată discuția)
Cum deosebim o chitanta reala de una "in alb" ? lumyclau lumyclau Buna ziua. Va rog sa imi spuneti si mie daca pe chitanta eliberata de administrator trebuie sa fie tiparite seria si numarul chitantei? El scrie cu pixul ... (vezi toată discuția)