avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Retinere CASS de 5.5% in 2011 pentru diferenta pensie ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Retinere CASS de 5.5% in 2011 pentru diferenta pensie recalculata in 2010

buna ziua
va rog daca se poate am nevoie din nou de ajutorul dvs
am iesit la pensie pentru limita de varsta in mai 2009
dosarul initial de pensionare continea toate actele necesare pensionarii
ulterior mi-a venit decizia de pensionare care nu avea in cuprinsul ei toti anii astfel cum erau cuprinsi in documentatia prezentata
aam facut o cerere in care am sesizat acea lipsa si mi s-a emis in decembrie decizia cu pensia recalculata din culpa lor
acum intrebarea mea este: acei 60 lei care mi s-au adaugat la pensie din urma trebuia sa mi se puna incepand cu mai 2009 dar in reclacularea transmisa scrie ca se va acorda cei 60 lei incepand cu 01.12.2009 si nu cu 01.05.2009 cand am avut dreptul la pensie - ceea ce cred ca nu e in regula
o a doua nedumerire pe care o am este aceea ca mi s-a oprit 5.5% din aceasta diferenta de bani pe care am primit-o ieri pentru anul 2010 si nu incepand cu 2011 cum cred ca ar fi trebuit sa o faca .
astept raspunsul dvs daca ma puteti ajuta
cu stima
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 20:01, 1 Martie 2011
miru28 a scris:
acum intrebarea mea este: acei 60 lei care mi s-au adaugat la pensie din urma trebuia sa mi se puna incepand cu mai 2009 dar in reclacularea transmisa scrie ca se va acorda cei 60 lei incepand cu 01.12.2009 si nu cu 01.05.2009 cand am avut dreptul la pensie - ceea ce cred ca nu e in regula

O asemenea obligatie in sarcina casei de pensii putea s-o stabileasca doar instanta, prin hotarare judecatoreasca. N-ati contestat decizia, prin urmare drepturile recalculate vi s-au acordat cu data de 1 a lunii urmatoare depunerii cererii la casa de pensii. Insa aveti posibilitatea, acum, sa contestati noua decizie de pensie.

miru28 a scris:
o a doua nedumerire pe care o am este aceea ca mi s-a oprit 5.5% din aceasta diferenta de bani pe care am primit-o ieri pentru anul 2010 si nu incepand cu 2011 cum cred ca ar fi trebuit sa o faca.

Normal ca vi s-a oprit CASS-ul daca diferenta de pensie a fost platita ieri. OUG nr. 107/2010, ca orice act normativ, este de imediata aplicare. Principiul aplicarii imediate a legii civile noi este un principiu care guverneaza aplicarea legii civile in timp.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recalcularea pensiei de urmas leusan leusan Mama mea are pensie de urmas ,dupa tatal meu care era pensionat in 1991 si are lucrat in gr I-a 20 ani,1 luna.A facut cerere pe 28.03.2011 pentru ... (vezi toată discuția)
Pensie gresit calculata, acordare retroactiva ? FLORIN RADU FLORIN RADU apelez la colegii care se pricep la pensii, cu urmatoarea speta, in care e implicata o buna prietena (eu nu ma ocup de asa ceva): o persoana a iesit la ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie EnacheStefanLucian EnacheStefanLucian Am o problema care necesita ajutor din partea dvs. S-a facut o cerere de recalculare pensie (au fost descoperite dupa data emiterii deciziei de pensionare o ... (vezi toată discuția)