miru28 a scris:
acum intrebarea mea este: acei 60 lei care mi s-au adaugat la pensie din urma trebuia sa mi se puna incepand cu mai 2009 dar in reclacularea transmisa scrie ca se va acorda cei 60 lei incepand cu 01.12.2009 si nu cu 01.05.2009 cand am avut dreptul la pensie - ceea ce cred ca nu e in regula
O asemenea obligatie in sarcina casei de pensii putea s-o stabileasca doar instanta, prin hotarare judecatoreasca. N-ati contestat decizia, prin urmare drepturile recalculate vi s-au acordat cu data de 1 a lunii urmatoare depunerii cererii la casa de pensii. Insa aveti posibilitatea, acum, sa contestati noua decizie de pensie.
miru28 a scris:
o a doua nedumerire pe care o am este aceea ca mi s-a oprit 5.5% din aceasta diferenta de bani pe care am primit-o ieri pentru anul 2010 si nu incepand cu 2011 cum cred ca ar fi trebuit sa o faca.
Normal ca vi s-a oprit CASS-ul daca diferenta de pensie a fost platita ieri. OUG nr. 107/2010, ca orice act normativ, este de imediata aplicare. Principiul aplicarii imediate a legii civile noi este un principiu care guverneaza aplicarea legii civile in timp.