avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Recalculare pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Recalculare pensie

Am o problema care necesita ajutor din partea dvs. S-a facut o cerere de recalculare pensie (au fost descoperite dupa data emiterii deciziei de pensionare o serie de documente care atestau faptul ca solicitantul avusese venituri net superioare celor din cartea de munca in baza carora se calculase pensia).
Ca in multe alte cazuri raspunsul a fost negativ...
Problema e ca a trecut foarte mult timp de la data primirii raspunsului prin care refuza (sa spunem) majorarea pensiei prin recalculare. Cred ca peste 2 ani...
Acum, pensionarul ar vrea sa conteste in instanta. Avand in vedere faptul ca au trecut mai mult de 30 de zile de la data la care i-a fost comunicat raspunsul, are vreo sansa sa nu-i fie respinsa ca tardiv formulata contestatia adresata instantei?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:08, 28 Noiembrie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Depuneti la casa locala o cerere de revizuire in baza art.107(1) si (2) din legea 263/2010
Daca decizia este de respingere o contestati la Comisia Centrala de
Contestatii.
Asteptati 60 de zile, apoi puteti deschide actiune in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu inteleg solutia data pe scurt la un dosar solutionat la primul termen, de catre curtea de apel Jean_53 Jean_53 Am facut apel nefiind multumit de sentinta Instantei de fond, iar solutia pe scurt data pe internet in portalul justitiei, suna asa: \"Solutia pe scurt: ... (vezi toată discuția)
Actiune in instanta impotriva deciziei de pensie pentru limita de varsta AKM AKM Am primit decizia de pansionare pentru limita de varsta si am contestat-o la Casa de pensii...am primit raspuns dar nu sunt multumit de raspuns ,cresterea ... (vezi toată discuția)
Pot deschide proces? dorel13 dorel13 daca o persoana a iesit mai de mult timp la pensie si nu i s-a calculat toti anii lucrati in gr. 2 de munca ci doar cativa ani, si, acea persoana nu a facut ... (vezi toată discuția)