avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Impozit oprit la sursa
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Impozit oprit la sursa

Buna ziua,
as dori sa stiu daca opresc impozit pe venit la o persoana fizica in urma unui contract de comision.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: ContSters166822 , utilizator 09:05, 2 Martie 2011
Da,se retine 10% din venitul brut,conform Codului Fiscal art. 52 alin 1 lit. c) si art. 52 alin.2 lit. a).Daca persoana respectiva face optiune in scris sa-i retineti 16% puteti face acest lucru.
Dar, inainte de toate aveti grija ce fel de activitate este, dependenta sau independenta, caci se schimba datele problemei in functie de acest lucru.
ce se intampla in cazul in care activitatea este independenta?

Nu mai am de platit altfel de contributii, nu?

Persoana fizica nu este autorizata si incaseaza doar comision intermediere conform contract .
Aveti dreptate,daca activitatea este independenta platiti doar impozit pe venit cum am spus mai sus.
multumesc mult .

O zi buna va doresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de comision AJV AJV Imi puteti spune va rog,daca se poate incheia un contract de comision intre un SRL si o persoana fizica(nu PFA)? Daca da,ce taxe se platesc? Multumesc de ... (vezi toată discuția)
Conventia civila-obligatii ContSters109653 ContSters109653 Conventie civila incheiata cu o persoana fizica. Obligatii societate comerciala Justinian Cucu Intrebare: In cazul unei conventii civile incheiata cu o ... (vezi toată discuția)
Mesaj catre consultanti ! taticutzul taticutzul Sunt administrator la un srl -consultanta in afaceri si management si am un contract de intermediere vanzari platit cu comision din vanzari negociat lunar in ... (vezi toată discuția)