avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1004 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat unic decedat - cum se numeste administratorul
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat unic decedat - cum se numeste administratorul

Asociatul unic a decedat, statutul are clauze de continuare cu mostenitorii, eu sunt sot supravietuitor, vin in concurs la mostenire cu fratii si parintii, si nu s-a dezbatut succesiunea inca.

Problema este ca sotul meu, asociatul unic, era si administrator la societate, iar acum toate bunurile societatii au fost preluate de fratii sai, care continua activitatea acesteia. Societatea insa nu are administrator, si nu stiu cum se procedeaza la numirea unuia, devreme ce partile sociale nu sunt distribuite succesorilor, noi avand doar cota dreptului de proprietate (cum se voteaza actualizarea actului constitutiv daca nu pot sa numar voturile? i parte sociala = un vot).

Ce pot sa fac sa opresc activitatea societatii pana voi putea sa imi valorific drepturile mostenite - asociatii pot micsora prin vanzare valoarea societatii?
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 10:55, 21 Mai 2008
Trebuie dezbatuta de urgenta succesiunea, pentru a se putea stabili cotele.
Cu certificatul de mostenitor se face transcrieirea partilor sociale la ORC si apoi convocati AGA pentru a se numi noul administrator.
Aveti grija la temenul de optiune succesorala de 6 luni.
Consultati un avocat.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Mai 2008
Lăzăruţiu Lucian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

3 ani fara administrator monjum06 monjum06 buna ziua, sunt utilizator nou pe acest forum si am vazut ca subiectele sunt diverse. As avea si eu o intrebare care pentru multi poate parea o intrebare ... (vezi toată discuția)
Asociat unic si administrator decedat magdalenapaun magdalenapaun asociatul unic si administrator al societatii a decedat. are mostenitori care vor sa accepte succesiunea. care sunt etapele ce trebuiesc parcurse? exista un ... (vezi toată discuția)
Asociat/administrator decedat gabriel8924 gabriel8924 Buna ziua, Asociatul meu a decedat in urma cu cateva zile. Detinem amandoi cate 50% din partile sociale. El era administratorul firmei. Deoarece firma ... (vezi toată discuția)