avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa de munca

tatal meu a lucrat in mina de uraniu 15 ani pana in 1992 a avut grupa1 si nu i sa marit pensia dupa 01 01 2011imi puteti spune de ce?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 11:58, 1 Martie 2011
Nu beneficiaza de aceasta majorare,deoarece a beneficiat de prevederile unor acte normative cu caracter special care le gasiti mai jos:
Legea 263/2010
Art. 169
(1) Pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I si/sau grupa a II-a de munca, beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate in aceste perioade,

2) Prevederile alin. (1) nu se aplica in situatia in care,pentru determinarea punctajului mediu anual s-a utilizat vechimea in munca necesara deschiderii dreptului la pensie prevazuta de acte normative cu caracter special.

Legea 19/2000
ART. 20
(1) In sensul prezentei legi, locurile de munca in conditii speciale sunt cele din:

b) activitatile de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I si II de expunere la radiatii;

ART. 43
3) Asiguratii care si-au desfasurat activitatea in locurile de munca prevazute la art. 20 lit. b) si care au realizat un stagiu de cotizare de cel putin 15 ani in zona I de expunere la radiatii sau de 17 ani in zona II de expunere la radiatii beneficiaza de pensie pentru limita de varsta, indiferent de varsta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupa i de munca iulia pastrama iulia pastrama Am iesit la pensie in februarie 2009 ,cu o vechime in munca de 23 ani grupa 1. Cand intra in plata pensia recalculata dupa noua lege,pentru grupa de munca ? ... (vezi toată discuția)
Varsta de pensionare batranuslab batranuslab Minerii de la Crucea intră în fiecare zi la muncă, şase ore. Scormonesc prin maţele pământului să-şi facă norma zilnică de un metru cub de minereu ... (vezi toată discuția)
Zona 1 de radiatii core core Buna seara! Am lucrat din anul 1992 la Fabrica de combustibil nuclear Pitesti,pina in 01.01.2009.cind am iesit la pensie pentru munca depusa si limita de ... (vezi toată discuția)