avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 643 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Suspendare indemnizatie crestere copil daca sunt ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Suspendare indemnizatie crestere copil daca sunt asociat unic

Sunt in situatia in care sunt asociat unic si administrator in acelasi timp la un SRL fara insa sa fiu angajata cu carte de munca la aceasta firma (administratorul nu este si angajatul firmei). Firma va obtine venituri in 2011 si nu va obtine dividende. Intra vreuna din functii (asociat unic / administrator) in contradictie cu indemnizatia de crestere copil in sensul suspendarii acesteia pe perioada existentei societatii mai sus mentionate?

in conformitate cu prevederile art.6 alin.(5) lit.d) din Normele Metodologice de aplicare a prevederilor OUG nr.111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor, aprobate prin HG nr.52/2011, actele doveditoare privind realizarea de venituri, in cazul asociatilor unici sunt cele eliberate de organele competente.

Veniturile realizate de asociatii unici sunt luate in calcul pentru determinarea indemnizatiei pentru creterea copilului, deci sunt supuse impozitului pe venit si nu pot fi obtinute in perioada in care beneficiati de indemnizatie.

Intrebarea mea este: veniturile realizate de asociatii unici se refera la dividendele obtinute sau la veniturile obtinute de firma prin emiterea de facturi fiscale (venituri care oricum apartin societatii si nu asociatului unic) ?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: odoras , utilizator 12:08, 15 Aprilie 2011
veniturile realizate de asociatii unici se refera la dividendele incasate(daca acestea se incaseaza) sau la existenta unui CIM incheiat cu societatea!
Buna ziua, sunt si eu in situatia descrisa mai sus, asociat unic si administrator la un SRL fara sa fiu angajata la aceasta societate si intentionam sa iau dividende pentru a le folosi la completarea indemnizatiei de cresterea copilului.
Dividendele nefiind acceptate ca sursa suplimentara de venit in codul fiscal, ma gandesc sa folosesc veniturile realizate ca asociat unic.
Va rog, precizati-mi cum si in ce temei legal pot face asta?
Multumesc, precizez ca voi naste peste 2 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere a copilului administrator,asociat unic,salariat+pfa dia24 dia24 Buna ziua, M-ar interesa concediul de crestere a copilului in situatia in care detin un Srl,in care sunt administrator,asociat unic si salariat la 8 ore si ... (vezi toată discuția)
Administrator si concediu crestere copil draghita.ionela draghita.ionela Buna ziua! Sunt angajata cu contract de munca la o societate, si in paralel am infiintat un SRL unde sunt asociat unic si administrator. Voi suspenda ... (vezi toată discuția)
Asociat unic-angajat pe firma lui suciugeorgeta suciugeorgeta Un administrator de firma poate fi angajat pe firma lui ca director general??? (vezi toată discuția)