avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... necesita investirea cu formula executorie?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

necesita investirea cu formula executorie?

Buna ziua.
In urma unei concedieri disciplinare am contestat si castigat in instanta procesul avand in acest sens o hotarare definitiva si irevocabila.
Este necesar sa se investirea cu formula executorie acesata hotarare pt a putea beneficia de drepturile cuvenite si daca raspunsul este "DA" care este termenul legal de acordare a investirii din momentul depunerii ei.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:23, 1 Martie 2011
Este o hotarare executorie de drept.
Nu trebuie investita cu formula executorie.
Daca angajatorul nu o executa de buna voie face-ti cerere de executare silita la un executor judecatoresc.
Atentie de la data pronuntarii Deciziei civile din recurs -trebuie sa va prezentati la locul de munca.
silaghiremus a scris:

Buna ziua.
In urma unei concedieri disciplinare am contestat si castigat in instanta procesul avand in acest sens o hotarare definitiva si irevocabila.
Este necesar sa se investirea cu formula executorie acesata hotarare pt a putea beneficia de drepturile cuvenite si daca raspunsul este "DA" care este termenul legal de acordare a investirii din momentul depunerii ei.
Multumesc.

1. Nu mai trebuie investita cu formula executorie hotararea pronuntata.
2. Formulati o cerere catre angajator in care solicitati reintegrarea pe post si plata drepturilor banesti asa cum a stabilit instanta.
3. Daca in termen de 15 zile de la data depunerii cererii nu va achita banii , atunci puteti formula plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute la art.277 C.mun.
4. Pentru punerea in executare puteti solicita sprijinul unui executor judecatoresc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarare ioana2525 ioana2525 Am primit hotararea de la Tribunal pentru acordarea drepturilor salariale. Dupa perioada de 10 zile de recurs, dc nu imi sunt virati banii pe card cand ma pot ... (vezi toată discuția)
Recuperare ContSters50658 ContSters50658 Dupa ce am castigat procesul cu angajatorul, pentru plata unor drepturi banesti, care sunt urmatorii pasi? Mentionez ca au trecut mai mult de 10 zile, timp ... (vezi toată discuția)
Reintegrare adela65 adela65 Am castigat un proces de munca. Angajatorul ma poarta cu vorba. Avand in vedere ca instanta a hotarat reincadrarea mea pe postul detinut anterior si plata ... (vezi toată discuția)