avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... RECUPERARE
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

RECUPERARE

Dupa ce am castigat procesul cu angajatorul, pentru plata unor drepturi banesti, care sunt urmatorii pasi?
Mentionez ca au trecut mai mult de 10 zile, timp pentru a se depune un eventual recurs.
Cel mai recent răspuns: ContSters50658 , utilizator 20:50, 26 Februarie 2010
in litigiile privind drepturi banesti, recursul declarat de parte nu suspenda executarea sentintei pronuntate pe fondul cauzei. prevalati-va, in cazul dv., de dispozitiile cuprinse in art.277 Codul Muncii. dupa trecerea termenului prevazut in art.277 CM, in cazul in care angajatorul nu-si indeplineste obligatia, puteti face plingere penala si solicita ajutorul unui executor judecatoresc. succes.
1. Termenul de recurs incepe sa curga de la data comunicarii hotararii primei instante.

2. Daca ati castigatla instanta de fond, puteti pune in executarea aceasta hotarare. In termen de 15 zile de la data formularii cererii, angajatorul trebuie sa va achite drepturile salariale stabilite prin hotararea judecatoreasca, in caz contrar puteti formula plangere penala , potrivit art.277 C.mun.
Multumesc pentru raspunsuri!
Sa inteleg bine: trebuie sa ma adresez cu o cerere angajitorului si sa mai astept 15 zile? Sau este suficienta hotararea judecatoreasca, pe care oricum a primit-o, cred?
Vroiam sa mai precizez ca este vorba de plata unei indemnizatii cu ocazia iesirii la pensie si contravaloarea bonurilor de masa pe 5 luni de zile inainte de iesirea la pensie, amandoua capete fiind admise de instanta.
Normal hotararea judecatoreasca se executa de bunavoie si numai in caz de refuz se trece la executarea silita.
Totusi, este mai bine sa formulati o cerere de acordare a drepturilor banesti stabilite prin hotararea judecatoreasca si apoi daca dupa expirarea termenului de 15 zile nu va sunt achitati banii puteti formula plangerea penala .
Cu ocazia formularii plangerii penale, pot relua unele capete de acuzare care au fost cuprinse in plangerea initiala, insa la judecarea pe fond am renuntat?

Alte discuții în legătură

Hotarare ioana2525 ioana2525 Am primit hotararea de la Tribunal pentru acordarea drepturilor salariale. Dupa perioada de 10 zile de recurs, dc nu imi sunt virati banii pe card cand ma pot ... (vezi toată discuția)
Litigiu de munca deea88 deea88 buna seara! A[quot]m si eu o intrebare. Care sunt demersurile pentru un litigiu de munca? (vezi toată discuția)
Executarea silita,salarii indexate,majorate,etc. araoil araoil Am sentinta tribunalului si decizia curtii in felul urmator \"obliga parata la plata despagubirilor banesti reprezentand salariile indexate,majorate si ... (vezi toată discuția)