Dupa ce am castigat procesul cu angajatorul, pentru plata unor drepturi banesti, care sunt urmatorii pasi?
Mentionez ca au trecut mai mult de 10 zile, timp pentru a se depune un eventual recurs.
Incerc totusi "marea cu degetul":
- Dupa ce a fost pronuntata hotararea judecatoreasca, am trimis angajatorului o cerere de punere in aplicare - daca mai era nevoie - si dupa un timp imi raspunde ca o sa imi acorde toate drepturile "in prima decada a lunii martie".
Cum hotararea s-a pronuntat in data de 04.12.2009, am primit comunicarea pe data de 08.01.2010, am trimis angajatorului cererea de punere in aplicare confirmata de primire in data de 29.01.2010, iar angajatorul imi raspunde in data de 03.02. 2010 ca o sa puna in aplicare hotararea in prima decada a lunii martie.
E lesne de inteles ca incearca sa traga de timp, eu aratand in cerere ca ne punerea in aplicare, ma determina sa formulez plangare penala pentru neexecutarea hotararii judecatoresti. Nu stiu insa ce termene trebuie respectate de aici incolo pantru depunerea plangerii penale, unde trebuie depusa etc.
Multumesc pentru raspuns!
Daca este nevoie de vreun document si acceptati sa va contactez pe adresa de e-mail...v-as ramane indatorat!
Legea spuse ca daca in termen de 15 zile de la data depunerii cererii pentru acordarea drepturilor banesti stabilite prin hotarare judecatoreasca , angajatorul nu o executa atunci se poate formula plangere penala impotriva acestuia.
Am formulat si depus plangere penala impotriva angajatorului pentru neexecutarea hotararii judecatoresti. Daca pana la judecarea cazului angajatorul imi acorda drepturile stabilite prin hoararea civila, de buna voie sau silit prin executoriu judecatoresc, pot continua actiunea penala?
Stiu ca actiunea se suspenda daca partile se impaca. Pot sa refuz impacarea sau sa o conditionez, cu achitarea unei sume de bani de exemplu, chiar daca s-a achitat de obligatiile stabilite prin hot. civila?
Hotarare
ioana2525
Am primit hotararea de la Tribunal pentru acordarea drepturilor salariale. Dupa perioada de 10 zile de recurs, dc nu imi sunt virati banii pe card cand ma pot ... (vezi toată discuția)