avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Cec girat si refuzat la plata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Cec girat si refuzat la plata

Buna ziua!As dori un sfat pentru urmatoarea situatie:societatea A ne este datoare o suma de bani.Societatea B emite o fila cec prin care gireaza plata lui A catre noi.Vazand ca A nu plateste,am introdus fila cec care a fost refuzata din lipsa de disponibil.Ce putem face?Societatea A a intrat in insolventa,noi fiind notificati ieri de catre administratorul judiciar.M-am uitat pe portal si am vazut ca si societatii B ii este ceruta insolventa ,avand termenul in aprilie.Ce sa facem?Impotriva cui ne indreptam?Avem sanse sa recuperam prejudiciul?Pe ce ne intemeiem plangerea?Sper ca am explicat situatia destul de bine pentru a ma face inteleasa.Multumesc.Mentionez ca fila cec a fost girata nementionandu-se suma,pe care am scris-o noi ,ulterior.Nu stiu daca este OK,dar asta este situatia...
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:15, 1 Martie 2011
daca ambele firme vor intra in insolventa si se va deschide procedura falimentului atunci aveti o unica varianta - sa va inscrieti la masa credala in cadrul procedurii falimentului. desi statistica nu va este favorabila, poate veti recupera ceva.
Va multumesc.Dar actiune penala nu putem face?Cel putin pana cand societatea B mai are activitate.Daca cele 2 societati intra in insolventa,actiunea penala nu isi mai urmeaza cursul?
puteti face insa asta nu va aduce bani in cont.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Emitere cec si conturi blocate prin poprire tartalak tartalak ce se intampla daca clientul are poprire pe conturi in momentul in care imi emite cec sau daca i se pune poprire pe conturi dupa ce imi emite cec,dar nu sunt ... (vezi toată discuția)
Fila cec fara acoperire, emisa dupa deschiderea procedurii insolventei jacqueline_k jacqueline_k Buna seara! Poate un administrator al unei societati pentru care s-a deschis procedura insolventei sa emita, dupa deschiderea respectivei proceduri, un CEC ... (vezi toată discuția)
Bilete la ordin care nu sunt avalizate sfat sfat ce se poate intampla daca am un bilet la ordin semnat dar nu avalizat, iar societatea emitenta a intrat in faliment? nu are nici o valoare? era mai bine daca ... (vezi toată discuția)