Buna ziua!As dori un sfat pentru urmatoarea situatie:societatea A ne este datoare o suma de bani.Societatea B emite o fila cec prin care gireaza plata lui A catre noi.Vazand ca A nu plateste,am introdus fila cec care a fost refuzata din lipsa de disponibil.Ce putem face?Societatea A a intrat in insolventa,noi fiind notificati ieri de catre administratorul judiciar.M-am uitat pe portal si am vazut ca si societatii B ii este ceruta insolventa ,avand termenul in aprilie.Ce sa facem?Impotriva cui ne indreptam?Avem sanse sa recuperam prejudiciul?Pe ce ne intemeiem plangerea?Sper ca am explicat situatia destul de bine pentru a ma face inteleasa.Multumesc.Mentionez ca fila cec a fost girata nementionandu-se suma,pe care am scris-o noi ,ulterior.Nu stiu daca este OK,dar asta este situatia...
daca ambele firme vor intra in insolventa si se va deschide procedura falimentului atunci aveti o unica varianta - sa va inscrieti la masa credala in cadrul procedurii falimentului. desi statistica nu va este favorabila, poate veti recupera ceva.
Va multumesc.Dar actiune penala nu putem face?Cel putin pana cand societatea B mai are activitate.Daca cele 2 societati intra in insolventa,actiunea penala nu isi mai urmeaza cursul?