avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 459 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Consecinte neplata rate credit ipotecar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Consecinte neplata rate credit ipotecar

Buna ziua
Am un credit ipotecar pe persoana fizica in valoare de 70000 Euro ( teren evaluat de banca 105.000 E) la care nu am mai platit ratele.Sotul imprumutat su eu coplatitor.Am platit 1 an si jumatate ratele dupa care nu am mai avut bani(.De la 500 euro pe luna primul an au facut rata 700 euro) fara nici o notificare.
.In caz ca nu-si recupereaza banii din vanzarea terenului poate sa ajunga si la SRL-ul care-l detinem fiind asociati cu 50% fiecare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Paula Tudor , Consilier juridic 13:38, 1 Martie 2011
Pot sa execute partile sociale, dar daca pe firma nu sunt bunuri care sa le valorifice nu cred ca vor fi interesati.

Se va executa silit bunul la un pret de nimik si veti ramane datori cu diferenta pentru care banca poate sa execute orice alte bunuri, venituri.
Buna ziua!
Dat fiind faptul ca terenul adus in garantie este proprietate persoana fizica, iar coplatitor sunteti dvs. tot ca persoana fizica, daca in urma vanzarii la licitatie a terenului nu se acopera intreaga creanta, banca se va indrepta impotriva altor bunuri mobile sau imobile detinute de dvs. Iar daca nu mai exista astfel de bunuri care ar putea fi urmarite, banca se va putea indrepta impotriva dvs. prin aplicarea popririi pe venituri.
Sigur banca nu este parte in contractul de ipoteca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi urmarite si bunurile care nu au fost ipotecate? tripa tripa buna ,revin din nou de fiecare data cand imi reamintesc de ceva.Eu am luat de la banca un credit si am garantat la banca cu apartamentul parintilor mei,deci ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Executarea silita PopClaudiaSimona PopClaudiaSimona Buna ziua. As dori o lamurire in ceea ce priveste creditele bancare. Am credit ipotecar luat pe persoana fizica ce nu va fi achitat . Se va ajunge la ... (vezi toată discuția)