avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Executarea silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Executarea silita

Buna ziua. As dori o lamurire in ceea ce priveste creditele bancare.
Am credit ipotecar luat pe persoana fizica ce nu va fi achitat . Se va ajunge la executarea silita. Detin o firma unde sunt unic asociat.
Daca nu se recupereaza suma datorata din bunurile pe care le detin ca persoana fizica, recupererea creantei va trece asupra firmei , iar conturile vor fi blocate? Se va executa firma?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cristian Mazilu , Consultant credite si finantari 23:12, 13 Mai 2015
Executarea silita se face asupra tuturor bunurilor pe care le are debitorul, de orice natura ar fi acestea.
Bunurile si conturile firmei sunt ale firmei, si nu ale dumneavoastra. Deci nu intra in executarea silita in mod direct.

Cu toate acestea, cel mult banca se poate indrepta asupra partilor sociale detinute de dvs in societate, in conditiile in care ati garantat cu toate bunurile dvs prezente si viitoare (de regula, la creditele pe persoana fizica nu se semneaza astfel de contracte). Si doar asa sa se indrepte impotriva societatii (patrimoniu, conturi etc)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se pot executa bunuri ale pfa pt.o datorie ca persoana fizica? carmenbn carmenbn In situatia in care am o datorie la banca ca persoana fizica si sunt in acelasi timp si persoana fizica autorizata,iar singura mea proprietate este o masina ... (vezi toată discuția)
Executare silita pauldany pauldany Buna ziua.Am doua sentinte de executare silita pentru doua credite de nevoi personale fara garantii ssu ipoteci. Nu am nimic inca pe numele meu ce ar putea fi ... (vezi toată discuția)
Posibilitate valorificare creanta juridic dana juridic dana O persoana fizica, cetatean al unui stat nonUE, cu rezidenta permanenta in Romania, a obtinut in instanta un titlu de creanta impotriva unei societati ... (vezi toată discuția)