avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general mai exista contracte de colaborare?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

mai exista contracte de colaborare?

buna,
o societate a platit la Reg Comertului pt introducerea in cod CAEN servicii de arhitectura... vrea sa colaboreze cu o persoana care are atestat si stampila pt acest cod, dar problema este ca ea este in cei 2 ani pt crestere copil... cum poate sa procedeze societatea dar persoana sa nu fie afectata banesc pt cresterea copilului ( sa nu piarda indemnizatia si asa mica pt crestere copil) ... ctr de colaborare?... daca stie cineva din punct de vedere legislativ si model de ctr....multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: alice53 , utilizator 13:58, 1 Martie 2011
Buna ziua.
In perioada concediului de crestere copil, persoanele in cauza, nu pot obltine nici un fel de venituri.

Se permite totusi veniturile neprofesionale (din inchiriere, dividente)
Ultima modificare: Marți, 1 Martie 2011
Popa Adrian, Contabil
In perioada CIC doamna nu are voie sa aiba niciun fel de venit profesional, indiferent de modul de realizare a acestuia - contract de colaborare, conventie civila sau altele.
multumesc...
mai am o intrebare: o persoana fizica poate sa incheie un ctr. de colaborare cu o firma din Canada si toate taxele sa le plateasca aici in tara?
persoana sta acum in Romania si vrea sa lucreze pt acea societate legal... multumesc...:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de colaborare TeodoraRaluca TeodoraRaluca Buna ziua, ma intereseaza daca in conditiile actualului cod al muncii exista posibilitatea incheierii unui contract de colaborare concomitent perioadei de ... (vezi toată discuția)
Venit suplimentar Kitte Kitte Buna ziua. Sunt insarcinata in 5 saptamani si as vrea sa imi suplimentez veniturile pentru a a creste viitoare indemnizatie din perioada de CIC. Sora mea ... (vezi toată discuția)
Conventie civila Poesia74 Poesia74 Buna seara, Va multumesc pentru raspuns, dar am o nelamurire, eu am 12 luni lucrate, anterioare nasterii copilului dar 2 luni din 12 sunt pe conventie ... (vezi toată discuția)