avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 937 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conventie civila
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conventie civila

Buna seara,

Va multumesc pentru raspuns, dar am o nelamurire, eu am 12 luni lucrate, anterioare nasterii copilului dar 2 luni din 12 sunt pe conventie civila.Ma poate afecta la indemnizatia de crestere a copilului?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 10:29, 4 Octombrie 2009
Daca pentru aceste sume primite ca si colaborator ati platit impozit, nu va este afectat dreptul de a primi indemnizatia crestere copil.
Conventia civila, ca si salariul , reprezinta venit profesional supus impozitului , deci va asigura stagiul necesar pentru CIC.
Sumele incasate de dvs. sunt venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 si sunt luate in calcul
nu.
Daca ati platit impozit pe profit pe venitul realizat prin conventia civila, adica a fost inregistrata la finante, atunci acele 2 luni vor constitui baza de calcul la indemnizatia pentru cresterea copilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil mihaela ramona mihaela ramona Buna ziua, Eu tot nu sunt lamurita. Spuneti-mi va rog, daca lucrez la o firma cu conventie civila, in care se plateste 16%impozit si 6,5 contributia la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil miruna_albu miruna_albu Buna seara, Sunt angajata cu CIM pe perioada nedeterminata de la 01.07.2009. Din 01.10.2009, angajatorul a luat masura diminuarii timpului de lucru de la 8 ... (vezi toată discuția)
Stagiu de cotizare pentru cic fety fety Sunt angajata la doua societati comerciale la una de 5 ani si la cealalta de 8 luni.La calcularea indemnizatiei de nastere se iau in calcul ambele venituri ... (vezi toată discuția)