avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA

Buna ziua am o nelamurire cu privire acordarea corecta a concediul de odihna. Astfel daca angajezi o persoana cu CIM pe perioada determinat de exemplu pt. 1 luna, acesta are dreptul la 2 zile de CO ( 1.75X 1luna=2 zile), aceste zile trebuie sa le ia in mod obligatoriu, adica are dreptul la ele si daca persoana pleaca de la firma, atunci aceste zile trebuiesc platite.( sper ca pana aici nu am gresit cu nimic). Dar intrearea mea este cand ar trebui sa-si ia zilele de CO, dupa ce a lucrat toata luna, desi daca are CIM pt 1 luna atunci cum pontezi cele 2 zile de CO pt ca dupa o luna CIM ii incedeaza daca nu se prelungeste, iar daca aceste 2 zile de CO se dau inainte, persoana practic nu a lucrat o luna inreaga.
Cel mai recent răspuns: georgianagigi , utilizator 14:48, 1 Martie 2011
Buna ziua!
CO se acorda proportional cu perioada lucrata , si astfel , raportandu-ma la speta , consider ca trebuia acordat CO corespunzator perioadei lucrate in ultimele 2 zile lucratoare din aceasta perioada , sau , in caz ca nu s-au efectuat , sa se plateasca CO neefectuat ...
avand in vedere prev.art.141 alin.(4) din Codul Muncii in situatia expusa de tine mai sus poti sa-i faci slariatul respectiv compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat,
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de odihna coraline coraline sunt incadrata in munca cu contract pe perioada determinata de la 1.09.2010 pana la 31.08.2011.sunt insarcinata in 5 luni jumatate si de la 9.05.2011 intru in ... (vezi toată discuția)
Preavizul de 20 zile lucratoare botezan50 botezan50 buna ziua, in data de 29 oct 2009 am fost anuntata ca din data de 01 nov 2009 voi intra in preavizul de 20 zile lucratoare. intrebarea mea este urmatoarea: ... (vezi toată discuția)
Daca mi-am dat demisia... Cezar66 Cezar66 Am lucrat timp de 6 luni la un patron,iar de curand mi-am dat demisia.As dori sa stiu daca pentru perioada de lucru,nu mi se cuvine nici o zi de concediu ... (vezi toată discuția)