avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... rambursare tva export intracomunitar
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

rambursare tva export intracomunitar

Am facut de export din tara in alt stat membru al uniunii.Am contract,facturi,avize ,CMR la masini cu stampila de la locul de descarcare.Am avut control de la fisc s-a incheiat procesul verbal prin care sa constatat suma ce trebuie rambursata si ni s-a inmanat raportul.Dupa trei saptamani ne-am trezit cu garda pe cap,cum ca li se pare suspecta rambursarea fiind societate infiintata de o jumatate de an.Au efectuat controlul au spus ca e totul bine ,am platit amenda fireasca pentru aceasta tara si am asteptat banii la data la care am fost programati.A trecut o saptamina de la termen si banii pace sa mai vina.Am fost la fisc sa intrebam ce se intimpla si ne-au spus ca garda a solicitat suspendarea platii pe motiv ca au cerut de la tara unde noi am facut exportul daca cumparatorul a depus declaratiile pentru marfa cumparata de la mine.Atunci am intrebat de ce nu am fost anuntat ca sa suspendat plata TVA si daca au temei legal pentru acest lucru.Ni sa spus ca pana nu vine raspunsul de la forul din tara respectiva nu avem ce discuta.,raspuns care poate dura 1,3 ..n luni.Ce este de facut pentru a-mi recupera banii?

Alte discuții în legătură

Control anaf si dgfp sama sama am avut control de la anaf si dgfp , pentru rambursare de tva . firma a avut livrari intracomunitare cu conditie de livrare EXW si FCA , societatea care a ... (vezi toată discuția)
Rambursare tva monicanico monicanico Am o intreprindere individuala platitoare de tva.Am cerut rambursare si am primit control de la finante.Mi s-a facut suspendare de rambursare pe motiv ca nu am ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal sama sama Am cumparat marfa de la o firma de mai multe ori , valoarile destul de mari peste 50.000 ron la o livrare si i-am platit cu virament bancar la termen de 15 ... (vezi toată discuția)