avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Rambursare tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Rambursare tva

Am o intreprindere individuala platitoare de tva.Am cerut rambursare si am primit control de la finante.Mi s-a facut suspendare de rambursare pe motiv ca nu am inventarul din 31.12.2011 si eu il aveam.Mi-au mai scris in comunicare ca nu am intocmit jurnale de vanzari si de cumparari de la data cand am devenit platitoare de tva.Ireal.Le aveam si pe acelea.Ce pot sa fac?Mi-au spus ca nu se ramburseaza tva-ul decat pe marfa achitata.Este adevarat?Exista vreo lege in acest sens?Va rog frumos sa ma ajutati ca am aflat astazi ca e un joc murdar impotriva mea.
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 20:51, 28 Mai 2012
Acesta este riscul solicitarii de rambursare TVA. Eu am sfatuit mereu sa nu ceara rambursarea de TVA pentru ca fiscul nu poate intelege ca un contribuabil, indiferent de cat este de corect, are si drepturi, nu numai obligatii. Stiu destule firme care au primit TVA mai putin decat i-a costat rambursarea de TVA(amenzi, controale repetate,proces in instanta, etc)Cea ce face fiscul este un abuz, dar din pacate va trebui , probabil sa va adresati justitiei.

Oare nu mai exista deloc dreptate in tara asta?
Doamna, dreptate exista, chiar ne este garantata de cei care ne conduc, dar pana la Dumnezeu ne mananca sfintii. Mai exista in cadrul ANAF o comisie, sau ceva de genul acesta, care se ocupa cu solutionarea contestatiilor, dar care functioneaza ca si Colegiul medicilor. Imi pare , sincer, rau de situatia in care va aflati, mai ales ca nu sunteti singura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare jurnal de incasari si plati florentinadaniela florentinadaniela Buna ziua, Am o intreprindere individuala, cu obiect de activitate comert cu amanuntul. Stiu ca este necesar sa completez jurnalul de incasari si plati, ... (vezi toată discuția)
Registre necesare pfa sistem real ipproiect ipproiect Buna ziua, am un PFA in sistem real neplatitor de TVA si as dori sa stiu ce registre trebuie completate (pe forum am citit diferite pareri - intrari iesiri, ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile i.i. Dl_Sandu Dl_Sandu 1-La o Intreprindere individuala cu profil comert produse nealimentare(textile decoratiuni) infiintat de curand,sunt deductibile toate cheltuielile de ... (vezi toată discuția)