avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 402 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare de destinatie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare de destinatie

Puteti sa imi spuneti pasii ce trebuie urmati in schimbarea destinatiei unui garaj in spatiu de productie? Sediul SRL-ului este pe casa de care e lipit si garajul .Eu sunt si proprietarul casei si administratorul firmei . Trebuie sa fac schimbarea de destinatie ...chiar daca fac un contract de inchiriere prin care , eu , persoana fizica dau in chirie garajul firmei(mele)? Unde trebuie sa merg si ce trebuie sa fac pentru a schimba destinatia garajului in pizzerie( cattering)
Cel mai recent răspuns: tinaval11 , utilizator 17:38, 5 Iunie 2008
cu privire la conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca spatiul respectiv pentru a putea functiona ca pizzerie trebuie sa va adresati la D.S.P. si D.S.V. care va vor descrie standardele ce trebuie indeplinite.
Schimbarea de destinatie a spatiului se face la primaria care v-a eliberat si autorizatia pt garaj. Trebuie solicitat intai un certificat de urbanism pentru schmbare destinatie in spatiu comercial. In acel certificat de urbanism vor fi scrise ce alte avize si acte va trebuie, daca va permite schimbarea si in ce conditii.

Ana Stanescu
Benefit Consult
Garajul s-a contruit odata cu casa , intr-un cartier rezidential la periferia orasului in satul invecinat . De la primarie de care apartin , cea din sat , mi-a zis ca am nevoie de plan de situatie , plan de incadrare in spatiu ( acestea le am ) si planul garajului si a unei parti din casa , plan realizat de catre un proiectant autorizat . Cam ce preturi sunt pentru proiectarea unui astfel de plan, caci am fost la Cad Master si mi-au zis ca ma costa 12 milione bani vechi
annyea a scris:

Schimbarea de destinatie a spatiului se face la primaria care v-a eliberat si autorizatia pt garaj. Trebuie solicitat intai un certificat de urbanism pentru schmbare destinatie in spatiu comercial. In acel certificat de urbanism vor fi scrise ce alte avize si acte va trebuie, daca va permite schimbarea si in ce conditii.

Ana Stanescu
Benefit Consult


Doamna Ana , va rog sa imi spuneti , aceasta schimbare de destinatie trebuie facuta in orice conditii ....sau se impune doar in anumite cazuri? Eu am cumparat o casa cu garajul lipit de ea , cu toate actele in regula ....am infiintat un SRL si sediul acestuia l-am pus pe casa. Acum in acel garaj din fata casei vreau sa deschid o pizzerie dar doar cu comanda la domiciliu. puteti sa ma indrumati si sa imi explicati ce trebuie sa fac ...?CE este cu contractele de comodat? am auzit ca trebuie sau pot inchiriez eu spatiul catre firma , care e tot a mea....
Va multumesc!
Imi cer scuze de intarzierea raspunsului, nu am vazut ca ati raspuns. Sper ca va mai poti fi inca de folos.
Am vazut ca aveti mai multe intrebari.
In primul rand, da, puteti incheia contract de comodat intre dvs - ca si proprietar al casei ,respectiv al garajului - si firma, prin care dvs veti imprumuta spatiul catre societate.
Schimbarea de destinatie a garajului trebuie sa o faceti, pentru ca, in prezent, el este folosit in scopuri personale; dupa ce veti infiinta acolo pizzeria, chiar numai pentru comenzi, se considera ca acolo dvs practicati activitati comerciale. In plus, pentru ca in acel garaj sa poate functiona o pizzerie, trebuie sa indepliniti niste conditii de igiena, dpdv sanitar, veterinar si, mai mult ca sigur, sa modificati interiorul. in legatura cu modificarea interiorului, din aceasta cauza vi se cer planuri facute de un arhitect, ca sa se observe exact ce anume puteti modifica din structura garajului si ce nu. Din proprie experienta, va pot spune ca aceste planuri facute de un arhitect nu ar trebui sa fie mai mult de 5-600 RON ( maxim). Un lucru nu inteleg, de ce va cer cei de la primarie si planuri pt o parte din casa; dar nu am vazut situatia la fata locului si, deci, nu pot spune cu siguranta ca nu aveti nevoie de acestea.

Alte discuții în legătură

Dschidere salon coafura - manichiura boby_zb boby_zb Buna seara. sunt nou in domeniu, tocmai am terminat niste cursuri de calificare profesionala (coafor) si asi dori pentru inceput sa imi deschid un mic salon ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie imobil din spatiu locativ in spatiu unde se desfasoara activitate de gimnastica recuperatorie Cons123 Cons123 Buna ziua, Detin um imobil (casa parter) in Braila. Din 2011 am un contract de inchiriere imobil cu o firma care desfasoara activitate de gimnastica ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarilor pentru un restaurant la partier Jvs81 Jvs81 Buna.In vedere deschiderii unei pizzerii pentru a obține autorizație de la primărie mi sa cerut sa aduc acordul proprietarilor din acel bloc... Acum ... (vezi toată discuția)