avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... profesori si inregistrari audio si video
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

profesori si inregistrari audio si video

Pe forumul profesorilor au fsot postate unele intrebari ramase fara raspuns. Iata-le:
As dori sa stiu:
1) un profesor pentru a dovedi cum elevii deranjeaza in mod sistematic lectiile are voie sa faca inregistrari video si audio?
2) in scop strict profesional, adica pentru a intelege comportamentul elevilor
si a se autoevalua sau pentru a informa consiliul profesoral si/sau parintii, profesorul are voie sa inregistreze propria lectie?
3) elevii, parinti sau alte persoane au voie sa inregistreze lectiile sub diferite pretexte?
4) pentru numirile in functii de conducere legislatia internationala si/sau nationala are reglementari specifice pentru NIVELUL DE CALIFICARE?
5) Pentru situatiile in care un cadru didactic este agresat verbal de un director sau de coordonatorul de programe si proiecte care este procedura care trebuie urmata de partea vatamata?
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:33, 22 Mai 2008
Nwe-ar lua cam 1-2 pagini de fiecare intrebare, studiu de cateva ore pe intrebare... si tot n-ar fi complet! Asta pentru ca nu stim la ce scoala va referiti si ce regulament intern de functionare are ea.
Deci:
1. Eu cred ca nu, altii spun ca da. Intre oameni, aceste inregistrari fac dovada; in instanta, consider ca nu.
2. Da, cu respectarea actelor in vogoare si a regulamentului de ordine interna.
3. Da, in aceleasi conditii ca si profesorul.
4. Da.
5. Procedura interna scolii e cea din regulamentul scolii... procedura externa e in legea invatamantului si statutul cadrului didactic... Daca e caz penal, e legea penala... Va dati seama cat mi-ar lua sa vi le descriu pe toate?

Consider ca inregistrari audio si video se pot face numai cu acordul celor inregistrati sau cu mandat de la judecator, dupa caz. Asa incat, consider ca, daca nu-si dau acordul elevii nu pot fi inregistrati. La fel profesorul.
Nu inseamna ca aceste tipuri de inregistrari clandestine nu pot face valuri in presa ori in societatea locala, evident. Doar consider ca nu pot fi folosite ca probe in dosare de instanta.
Pentru intrebarea patru

"4) pentru numirile in functii de conducere legislatia internationala si/sau nationala are reglementari specifice pentru NIVELUL DE CALIFICARE?"

v-as ruga,daca ati putea, sa imi indicati nste acte normative atat interne cat si internationale
Va multumesc
Ati citit in legea invatamantului si nu va sunt de ajutor informatiile?
Sunt unele ordine de ministri sau regulamente, norme de aplicare... trebuie facuta o munca de cercetare de cateva ore intr-o biblioteca legislativa...
Mai mult, pentru mine ar dura mai mult decat pentru dv., caci nici nu stiu de ce va intereseaza, ce anume urmariti.
Astfel, directorii de licee sunt numiti de ministru prin ordin, cei de scoli pana in generala sunt numiti de inspectorii generali...
Nici nu as sti ce caut si care e scopul, e greu sa te documentezi cand nu stii de ce si pentru ce...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Învãțãmânt - introducere camere video de supraveghere în sãlile de clasã lara12 lara12 Bună ziua, Aș dori să știu dacă această măsură este sau nu legală. În sălile de clasă, pe holuri și în curtea școlii s-au ... (vezi toată discuția)
Sistem video instalat in salile de clasa din scoli ContSters103501 ContSters103501 E o adevarata nebunie sa se instaleze sisteme video in salile de clasa din scoli. Nu se incalca prevederile legii 128/1997 art 97 alin 2? Art. 97. - (2) ... (vezi toată discuția)
Regulamentul de organizare si functionare a unitatilor de invatamant - sanctionare disciplinara elevi Bestparents Bestparents Sancţiunile aplicate elevilor din învăţământul preuniversitar sunt stabilite de art. 118 din Regulamentul de organizare şi funcţionare a unit. de înv. ... (vezi toată discuția)